Header Ads

Η Εκκλησία δίνει τα χωράφια της δωρεάν

Σε επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη η Εκκλησία για την υλοποίηση της απόφασης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να διαθέσει τα κτήματα της Εκκλησίας σε πολίτες που θέλουν να τα καλλιεργήσουν ή να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε: Η Εκκλησία «στήριξε καί θά στηρίζει πνευματικά καί έμπρακτα τήν προσπάθεια του λαού μας γιά μιά νέα αρχή καί θά σταθεί αρωγός όπου μπορεί νά ενισχύσει τόν λαό μας. Είναι καιρός νά αρθούν τά εμπόδια, ώστε αυτή η λίγη περιουσία πού απέμεινε στήν εκκλησία νά της επιτραπεί νά τήν αξιοποιήσει πρός όφελος του λαού μας. Καί όποιος επιθυμεί νά εργαστεί στήν ελληνική γή, συμβάλλοντας στή διατροφική επάρκεια της χώρας καί στήν ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας καί βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στήν εκκλησία, θά είναι στή διάθεσή του».

Η Εκκλησία διαθέτει διάσπαρτα χιλιάδες στρέμματα γης, ωστόσο δεν έχει δεδομένα για το ποιοι θα μπορούσαν να τα καλλιεργήσουν και με ποια κριτήρια. Για το λόγο αυτό, η Εκκλησία βρίσκεται σε συντονισμό με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εκτάσεις αναμένεται να παραχωρηθούν κατά προτεραιότητα, βάσει κάποιων κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία μένει να προσδιοριστούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εκκλησία δεν θα παραχωρήσει τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά δεν θα ζητά αντίτιμο από εκείνους που εκμεταλλεύονται τα κτήματά της.

in.gr
Από το Blogger.