Header Ads

Σε διαθεσιμότητα γιατροί και εργαζόμενοι νοσοκομείων το 2013!

Αρχικά όλοι διαβεβαίωναν ότι ουδείς θα πειραχθεί από το ΕΣΥ καθώς οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι. Όμως το 2013 φέρνει μαύρα μαντάτα και στα νοσοκομεία.

Εκτός συστήματος αναμένεται να βρεθούν αρκετοί εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία καθώς η κυβέρνηση με κινήσεις …κάτω από το τραπέζι δρομολογεί απομακρύνσεις για να …ελαφρύνει τα οικονομικά του ΕΣΥ.

Άλλωστε η τρόικα καιρό τώρα πιέζει να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων ώστε να περιορισθούν γενικότερα οι δαπάνες στο σύστημα.

Πολλοί εργαζόμενοι και κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι αναμένεται να δούνε την πόρτα εξόδου μέσω της γνωστής τακτικής των συγχωνεύσεων των κλινικών.

Ήδη το επιτελείο του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο περιορισμού του αριθμού των εργαζομένων και τα πρώτα αποτέλεσμα θα φανούνε έντονα το πρώτο διάστημα του 2013.
Και για τους γιατρούς όμως τα νέα δεν είναι καλά καθώς η απόφαση για το μέλλον τους έχει ληφθεί.

Επισήμως και με βάση απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας πάντα σε συνεννόηση με το Μαξίμου, σε διαθεσιμότητα μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία σε βάρος των οποίων εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις.

Πρόκειται για μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο ΕΣΥ καθώς η λίστα περιλαμβάνει όλους όσοι έχουν έστω και μία μικρή εκκρεμότητα που μπορεί να μην έχει αποδειχθεί καν μέχρι σήμερα στα δικαστήρια.

Η απόφαση αγγίζει όλους τους γιατρούς που συνελήφθησαν με φακελάκι είτε κατηγορήθηκαν από συγγενείς και ασθενείς όπως επίσης και για νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
Η διαθεσιμότητα σημαίνει αργία και μείωση του μισθού κατά 25%.

iatropedia.com
Από το Blogger.