Header Ads

Τι βλέπει ένας πυροσβέστης όταν κάνει τη δουλειά του! (βίντεο)

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την ιδιαίτερη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής κ. Κοσματόπουλου Αθανάσιου, ημερίδα στις 20-12-2012 στη ΖΕΠ Κοζάνης με προσκεκλημένους όλους τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας η οποία είχε ως θέμα την επικείμενη αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιφέρειά μας και τον κίνδυνο που ελλοχεύει από πιθανή υποβάθμιση ή κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Εκτός από την πληθυσμιακή αύξηση, το τεράστιο οδικό δίκτυο, τον ανεπανάληπτο φυσικό πλούτο της περιφέρειάς μας πρέπει να προστατεύσουμε και τη βιοτεχνία και βιομηχανία της περιοχής μας και να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργειακή καρδιά της Χώρας μας που δεν είναι άλλη από τα εργοστάσια της ΔΕΗ τα οποία λειτουργούν στην περιοχή μας δίνοντας την απαραίτητη ενέργεια σε όλη τη Χώρα μας και δυστυχώς δεν είχαν ληφθεί υπ’ όψιν σε προηγούμενες μελέτες οι οποίες αφορούν την επικείμενη αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας προβάλαμε ένα βίντεο με πραγματικά περιστατικά στα οποία έχουμε επέμβει εντός της περιφέρειάς μας. Τονίζουμε ότι τα συμβάντα είναι πραγματικά και δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να έρθουν έστω και με αυτό τον τρόπο στη θέση μας και μέσα από αυτή τη σύντομη εμπειρία θέλουμε να γίνουν όλοι αρωγοί στο δύσκολο έργο το οποίο έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας.
Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο που ακολουθεί.



Ο σκοπός μας όμως δεν ολοκληρώνεται με την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά συνεχίζει με στόχο τη δημιουργία του, πρώτου στην Ελλάδα, πρότυπου Πυροσβεστικού Πάρκου εκπαίδευσης και πρόληψης.
Σκοπός μας είναι η ενημέρωση μαθητών, εργαζομένων και γενικά των συμπολιτών μας για την πρόληψη οικιακών πυρκαγιών. Ενημέρωση η οποία θα γίνεται σε συνδυασμό με ζωντανή προσομοίωση καταστάσεων και συνθηκών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταστροφή.

Παραδείγματα αποτελούν το ξεχασμένο έλαιο στο μάτι της κουζίνας, η ανάφλεξη μιας κουρτίνας, η κακή χρήση ξυλόσομπας, η εστία τζακιού και πολλά άλλα και οι δυσάρεστες συνέπειες που ακολουθούν.

Όλα αυτά θα γίνονται σε ασφαλή περιβάλλοντα ειδικά διαμορφωμένα από εμάς τα οποία θα προσομοιώνουν την πραγματικότητα, όπως γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με την λεγόμενη Fire Prevention Week (Εβδομάδα Πρόληψης Πυρκαιάς) καθώς και σε άλλες προηγμένες πυροσβεστικά χώρες.

Επιθυμία μας είναι επίσης στον ίδιο χώρο η λειτουργία του πρώτου Στίβου Μάχης Πυροσβεστών της Ελλάδας βασισμένο σε πρότυπα των Πυροσβεστών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τον οποίο έχουμε δημιουργήσει σε μικρογραφία στη σκεπή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας και στον οποίο ήδη εκπαιδευόμαστε.

Για την δημιουργία και υλοποίηση των ανωτέρω απαιτείται ο κατάλληλος χώρος και υλική, οικονομική και πρωτίστως ηθική στήριξη όλων των φορέων που εμπλέκονται ή μπορούν να βοηθήσουν.

Το πρώτο βήμα από τη μεριά του σωματείου μας για την υλοποίηση των ανωτέρω έγινε με την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και την επίσημη αίτηση χορήγησης κατάλληλου χώρου από το Δήμο Πτολεμαΐδας (Στρατόπεδο Ασβεστόπετρας) η οποία προς το παρόν εκκρεμεί και προσμένουμε στην υλική, οικονομική και πρωτίστως ηθική στήριξη όλων των φορέων για να λάβει σάρκα και οστά ένα κοινωφελές έργο το οποίο θα έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στην Περιφέρειά μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.)
Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο
Από το Blogger.