Header Ads

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο "Νότιο Πεδίο" του ορυχείου

Ο μακρύς κατάλογος των σοβαρών εργατικών ατυχημάτων, δυστυχώς συμπληρώθηκε και με το όνομα του συναδέλφου Καραστογιάννη Νίκο όπου στην νυχτερινή βάρδια στις 26 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 03:00 περίπου που δούλευε στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου συνέβη το σοβαρό εργατικό ατύχημα.

Δυστυχώς οι επανειλημμένες επισημάνσεις – προτάσεις προς την Ιεραρχία της ΔΕΗ για την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, δεν φαίνεται να τα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψη της και συνεχίζει να λειτουργεί με τις λογικές του ΧΘΕΣ.

Θεωρούμε ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή και η ΔΕΗ έχει ηθική και νομική υποχρέωση να την προστατεύει και να την διασφαλίζει.

Καταλαβαίνουμε ως ένα σημείο, τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων, όμως ξανατονίζουμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Πάνω από όλα και πρώτα απ’ όλα προέχει η ασφάλεια και η υγεία μας.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να ασχοληθεί σοβαρά με την πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού, να σηκώσει το ανάστημα της επιτέλους στην πολιτική ηγεσία, να εξαιρεθεί η ΔΕΗ από τον νόμο 5 προς 1 και να γίνουν προσλήψεις εδώ και τώρα.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ « Η ΕΝΩΣΗ » εύχεται καλή ανάρρωση στον συνάδελφο και ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ
Από το Blogger.