Header Ads

Χάνει την εκλογική της δύναμη η Χρυσή Αυγή - Δημοσκόπηση

Συνεχιζεται η πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής η οποία έχει αρχίσει να διαφαίνεται μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπως αποτυπώνεται και στην δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για την «Real News» πριν από τις συλλήψεις του σκληρού πυρήνα και πολλών στελεχών του κόμματος.

Ειδικότερα η δημοσκόπηση που έγινε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά πριν τη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος καταγράφει διαφορά 1,2% ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και πτώση της Χρυσής Αυγής κατά 2,3%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 22,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή αλλά με πτωτική τάση στα ποσοστά της: Από 9,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση και από 10,6 στην προπροηγούμενη του Ιουνίου, πέφτει στο 6,8%.

Από τα άλλα κόμματα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει 5,5%, οι ΑΝΕΛ 5,3% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο όριο εισόδου στη Βουλή, αγγίζοντας το 3,3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 36,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,3%.

Παράλληλα, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση, οι πολίτες ανησυχούν για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής καθώς, επτά στους δέκα πολίτες δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημοκρατία. Επίσης, ποσοστό 77,7% θεωρεί ότι η δράση της πλήττει την εικόνα της χώρας δε διεθνές επίπεδο.
Από το Blogger.