Header Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Η Αστυνομία Κοζάνης διέλυσε απρόκλητα τη διαδήλωση με ξύλο και δακρυγόνα

Την Παρασκευή, 20/9/2013, πραγματοποιούνταν επί 4 ώρες ανοιχτή αντιφασιστική εκδήλωση σε πλατεία της Κοζάνης για την ανάδειξη της αναγκαιότητας κοινωνικής απονομιμοποίησης και απομόνωσης του νεοναζισμού και της Χρυσής Αυγής.


Η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης «πήρε μέρος» στην εκδήλωση διαλύοντάς την απρόκλητα με ξύλο και δακρυγόνα και στέλνοντας στο Νοσοκομείο έναν εκπαιδευτικό που συμμετείχε σ’ αυτή. Την επομένη, 21/9/2013, κρίνοντας μάλλον ότι η βία που άσκησε δεν ήταν πολύ αποφασιστική, άρχισε να κατασκευάζει κατηγορητήρια και να προχωρά σε συλλήψεις διαδηλωτών σε χώρους εργασίας τους, ακόμη και στο Νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο εκπαιδευτικός.

Λίγες μέρες μετά την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα η κυβέρνηση φαίνεται ν’ ανησυχεί σοβαρά. Το ναζιστικό μόρφωμα, το οποίο τράφηκε από την κοινωνική εξαθλίωση των μνημονιακών πολιτικών, το οποίο, τόσο ή ίδια όσο και μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα, το ανεχόταν ή το στήριζαν θεωρώντας το σύμμαχό τους στην τρομοκράτηση και υποταγή της κοινωνίας, λειτουργεί, πλέον, σαν παρακράτος και ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Ήδη άρχισαν να της χτυπάνε προειδοποιητικές καμπάνες και από το εξωτερικό. Παράλληλα, η προοπτική να αμφισβητηθεί η πολιτική της ακόμη πιο έντονα και έμπρακτα, καθώς οι απεργιακές διαδηλώσεις θα ενώνονταν με τις αντιφασιστικές, της φαινόταν εφιαλτική.

Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση; Δεν παραδέχεται τις οικονομικές αιτίες του ναζιστικού φαινομένου. Δεν απορρίπτει κατηγορηματικά την άθλια και ανιστόρητη προπαγάνδα της των δύο άκρων που ακυρώνει στην ουσία την καταδίκη των ναζιστικών εγκλημάτων. Δεν εγκαταλείπει την από μέρους της συνειδητή απαξίωση της δημοκρατίας, τη διαρκή προβολή της ανάγκης για οικοδόμηση αστυνομικού κράτους, τη στοχοποίηση της Αριστεράς και των κοινωνικών αντιστάσεων ούτε για τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους. Δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει, δηλαδή, βασικές πολιτικές της που δημιούργησαν ένα ακροατήριο έτοιμο να ακούσει τα κηρύγματα μίσους των νεοναζιστών.

Αντί γι’ αυτά, προσποιείται ότι μεταμορφώθηκε επειδή άρχισε να μιλά (μαζί με τα φερέφωνά της) για τον κίνδυνο του φασισμού «που πρέπει να μας ενώσει όλους στην καταπολέμησή του». Παράλληλα, κινδυνολογεί με εμφυλιοπολεμικό λόγο και σενάρια εκτροπής, χωρίς λέξη όμως για τις πολιτικές της. Στην πράξη, συνεχίζει την καταστροφή κάθε προοπτικής ελπίδας για την κοινωνία και εντείνει την προσπάθεια εκφοβισμού και υποταγής της, όπου η τελευταία διεκδικεί αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία, αντιπαραθέτοντας τις δυνάμεις καταστολής, με άγριο ξύλο, με χημικό πόλεμο και με άπειρα κατηγορητήρια.

Πιστεύουμε ότι τόσο η κυβερνητική πολιτική όσο και αστυνομικές πρακτικές σαν την πρόσφατη της Κοζάνης είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού, ο οποίος, με τον ανυποχώρητο οργανωμένο αγώνα του, μπορεί να επιβάλει τη δημοκρατική διέξοδο προς μια κοινωνία της ανθρωπιάς και του πολιτισμού.

Καλούμε, τέλος, όλους του συλλογικούς φορείς της κοινωνίας της περιοχής μας σε συντονισμό της δράσης τους προς την κατεύθυνση της έμπρακτης και σταθερής αποκήρυξης και καταπολέμησης του σύγχρονου ναζισμού, συμβάλλοντας, στο μέτρο των δυνάμεών τους, στο να απονεκρωθούν οι ρίζες του και στον τόπο μας.

Σύριζα Κοζάνης
Από το Blogger.