Header Ads

«...το νέο κατασκεύασμα με τους ΔΕΗτζήδες του Σπάρτακου στην Πτολεμαΐδα»

Χαιρετισμό σε όλους τους μεταλλεργάτες για τη σημαντική ενίσχυση που τους έδωσαν στο 28ο Συνέδριο της ΠΟΕΜ, απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συσπειρώνονται στη ΔΑΣ Μετάλλου.


Αναλυτικά επισημαίνουν:

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συσπειρώνονται στη ΔΑΣ Μετάλλου χαιρετίζουν όλους τους μεταλλεργάτες για τη σημαντική ενίσχυση και τη μεγαλύτερη δύναμη που τους έδωσαν στο 28ο Συνέδριο της ΠΟΕΜ σε ποσοστά από 31,8% πριν, πάνω από 38% τώρα και μια ακόμα έδρα από 8 σε 9 στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Είναι σίγουρο, αν περιοριζόταν λίγο ακόμα η νοθεία με τα "Σωματεία" σφραγίδες – φαντάσματα, ανύπαρκτα, τύπου Καλαμπάκας ή το νέο κατασκεύασμα με τους ΔΕΗτζήδες του Σπάρτακου στην Πτολεμαΐδα, η ΔΑΣ θα ήταν ΠΡΩΤΗ συνδικαλιστική δύναμη στον κλάδο και με διαφορά.

Η πανωλεθρία της ΠΑΣΚΕ (έχασε 3 έδρες και 9% της δύναμής της) και της ΔΑΚΕ (που παρέμεινε μεν στις 3 έδρες αλλά έχασε πάνω από 3% της δύναμής της), ήταν η τιμωρία τους για τη δράση τους. Συνολικά οι δύο τους μειώθηκαν κατά 56 αντιπροσώπους, 43 η ΠΑΣΚΕ και 13 η ΔΑΚΕ. Αυτό δείχνει ότι οι μεταλλεργάτες, παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες που υπάρχουν σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα, εμπιστεύονται τις ταξικές δυνάμεις και προσπαθούν να πάρουν την υπόθεση για το τι συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν στα χέρια τους.

Το "Βατερλό" επομένως του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έχει να κάνει, όχι μόνο γιατί πιάστηκαν στα "πράσα" και αναγκάστηκαν να αποσύρουν αντιπροσώπους "μαϊμούδες", που ετοίμαζαν για να κρύψουν τη χασούρα τους, αλλά κύρια γιατί ηττήθηκε η γραμμή τους. Γραμμή συναίνεσης – συμβιβασμού, γραμμή υποταγής στους εργοδότες που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια στον κλάδο.

Οι μεταλλεργάτες τιμώρησαν την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ, (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), γιατί όχι μόνο δεν στήριξε τους αγώνες των μεταλλεργατών αλλά ανοιχτά τους υπονόμευσαν, όπως τον ηρωικό 9μηνο αγώνα των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, των Ναυπηγείων, των εργαζομένων στην αμυντική βιομηχανία, στην ΛΑΡΚΟ κλπ, που αντί να επιχειρούν το συντονισμό και την κοινή δράση που είναι αναγκαίο σήμερα, προσπαθούν να στρέψουν τον ένα χώρο εναντίον του άλλου. Αυτές οι δυνάμεις ευθυγραμμίστηκαν και ευθυγραμμίζονται με τις επιλογές των εργοδοτών και των κυβερνήσεων ενάντια στα συμφέροντά τους.

Όσο για την εργατική παρέμβαση, συνδυασμό "συνονθύλευμα" που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αρχίζει από το ΝΑΡ και ξεπερνάει τα όρια της ΔΑΚΕ και της ΝΔ, αν και έφτασαν τους 18 ψήφους και τις 3 έδρες, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, (ακόμα και την πλαστογραφία, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όπως τις συνδιαλλαγές και το παζάρεμα με τις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ κάτω από το τραπέζι). Δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από αυτούς οι εργαζόμενοι του κλάδου, αφού ήταν και παραμένουν στηρίγματα και "κολαούζοι" του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αποδεικνύονται καθημερινά ατράνταχτο άλλοθι για τη δράση του και τα παραδείγματα στον κλάδο πολλά και γνωστά στους μεταλλεργάτες.

Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Μέταλλο

Όλοι σαν μια γροθιά να ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών και της κυβέρνησης να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους.

Να υπερασπιστούμε ό,τι κατάκτηση μας έχει απομείνει.

Να εμποδίσουμε τη μείωση στα μεροκάματα και στους μισθούς μας, που σχεδιάζουν οι εργοδότες με τη βοήθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού μέσω των ΣΣΕ.

Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας και να συγκροτήσουμε Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα παντού.

Να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο των εργοστασίων.

Να εμποδίσουμε απολύσεις και να υπερασπιστούμε απλήρωτους συναδέλφους μας.

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».
Από το Blogger.