Header Ads

«Η Πτολεμαΐδα βρώμισε με ναζιστικά σκουπίδια», λέει η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

Αντιγράφουμε  από την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Ν.Κοζάνης:
Η Πτολεμαΐδα βρώμισε πρώτη φορά με ναζιστικά σκουπίδια-Πρέπει να φροντίσουμε για την καθαριότητα
1 Σεπτέμβρη του 2013, η πόλη της Πτολεμαϊδας βρώμισε από ναζιστικά κατακάθια, 69 χρόνια μετά την αποχώρηση των Ναζί από την περιοχή. Τα φασιστοειδή είχαν πανελλαδική κινητοποίηση για τις «εκδηλώσεις» μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι.

70-80 πληρωμένοι μπράβοι και τραμπούκοι ήρθαν στα μουλωχτά με λεωφορεία, στο γυρισμό τους, κι είπαν να αφήσουν κι εδώ τις ακαθαρσίες τους. Με μηδενικό το ντόπιο στοιχείο, βγάλανε έναν αγχωμένο λόγο για δέκα λεπτά στην πλατεία , αφού πάλι έδειξαν την «αντριοσύνη» τους, γκρεμίζοντας τα πλαστικά καθίσματα που είχε τοποθετήσει ο δήμος για εκδήλωση που θα ακολουθούσε.Κατόπιν κάνανε τρέχοντας δεκάλεπτη πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης , γκαρίζοντας εμετικά συνθήματα εις βάρος της Αριστεράς, των Αλβανών κλπ και αποχωρήσανε με ελαφρά πηδηματάκια.

Τα «συγχαρητήριά» μας στην τοπική ΕΛ.ΑΣ που κράτησε άκρα μυστικότητα για το θέμα, ενώ είχε φροντίσει να περιστοιχίσει τα αδέρφια της χρυσαυγίτες με κλούβες, περιπολικά, μηχανάκια, πεζούς μπάτσους και ασφαλίτες,σε ακτίνα ενός τετραγώνου περιμετρικά της φασιστοπορείας.

Ο «δημοκρατικός» δήμος Εορδαίας και η δήμαρχος Βρυζίδου, από τη μεριά της «δεξιάς πολυκατοικίας», και με γνωστές διασυνδέσεις με το φασιστικό λόμπι της περιοχής, είναι έκθετοι, είτε «δεν ήξεραν» είτε δεν ενημέρωσαν τους δημοκρατικούς φορείς της πόλης. Η πόλη λερώθηκε και οι ιθύνοντες πρέπει να απολογηθούν. Περιμένουμε επίσης να καταγγείλουν τα νταηλίκια της ναζιστικής συμμορίας στην πλατεία, με τις ευλογίες της αστυνομίας, μια που ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος αρέσκεται να «καταδικάζει τη βία, απ όπου κι αν προέρχεται».

Οι φασίστες περιθωριοποιήθηκαν από την τοπική κοινωνία, καθώς στα λίγα λεπτά του θεατρικού -με σκηνοθέτη την αστυνομία- οι δρόμοι άδειασαν.

Την ώρα που η μνημονιακή πολιτική οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή ανεξαρτήτως εθνικότητας, τη στιγμή που ο Σαμαράς δένεται στο άρμα του δυτικού ιμπεριαλισμού και ετοιμάζεται να παραχωρήσει στρατιωτικές βάσεις για επέμβαση στη Συρία- κάτι που θα οδηγήσει σε νέο κύμα προσφυγιάς-, την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί κάνουν πλάτες στους Ναζί. Οι φασίστες που όταν έχουν να διαλέξουν μεταξύ αγώνα εργαζομένων ή κυβέρνησης και αφεντικών , παίρνουν πάντα το μέρος των δεύτερων, που πάντα εναντιώνονται στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις του κόσμου της εργασίας απέναντι στο σύστημα, μεταφέρονται από πόλη σε πόλη με τον περιοδεύοντα θίασο τους και με την κάλυψη της αστυνομίας, να πουλήσουν τσαμπουκά και να μιλήσουν για το «έθνος», μπας και ψαρέψουν ψήφους λαϊκής οργής. Φασίστες και κόμματα εξουσίας συνεργάζονται και ξεχειλίζουν από υποκρισία.

Ωστόσο, το τοπικό αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να οργανωθεί πολύ καλύτερα απέναντι στο αστικό και φασιστικό παρακράτος, για να μην ακολουθήσουν άλλες τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις...Οι δρόμοι πρέπει να μείνουν καθαροί με κάθε τρόπο. Η φασιστική πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Είμαστε περισσότεροι, δε φοβόμαστε, και πρέπει να το δείξουμε για να επιστρέψουν οι ποντικοί στις τρύπες τους.Ο ρατσισμός και ο εθνικισμός είναι όπλα του συστήματος και δε θα καταφέρουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους Η Εορδαία ξέρει από προσφυγιά. Ο φασισμός δε θα περάσει-ούτε εδώ ούτε πουθενά.
Από το Blogger.