Header Ads

Οινολογική και γαστρονομική εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα

Το ξενοδοχείο Παντελίδης, σε συνεργασία με όλους τους οινοπαραγωγούς και παραγωγούς τοπικών προϊόντων-τροφίμων της Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν στις 13 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα, στο Κτήμα Παντελίδη, μια οινολογική και γαστρονομική εκδήλωση.


Ο σκοπός της εκδήλωσης, είναι να προβληθεί ο οινολογικός και γαστρονομικός πλούτος της Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό την ανάδειξη αυτών των μορφών τουρισμού στην περιοχή.

Πρόκειται για μία εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στο κρασί και σε όλα τα τοπικά προϊόντα που μπορούν να το συνοδεύουν (όπως τυριά, αλλαντικά, πιπεριές).

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε από την επιχείρηση Παντελίδη και γρήγορα αγκαλιάστηκε θερμά από όλους τους συμμετέχοντες. Σκοπός όλων όσων συμμετέχουν στην εκδήλωση, είναι να ανοίξουν έναν δρόμο προβολής του τόπου και των προϊόντων της περιοχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Ημέρα εκδήλωσης: Παρασκευή 13/09/2013

Χώρος εκδήλωσης: Κτήμα Παντελίδη, 4 χλμ Πτολεμαΐδας – Φλώρινας

Ομιλίες από οινολόγους της περιοχής
Παρουσίαση και γευστική δοκιμή κρασιών από όλα τα συμμετέχοντα οινοποιεία, από τις περιοχές του Αμυνταίου, Βελβεντού, Σιάτιστας, Κοζάνης, Καστοριάς

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή τοπικών προϊόντων (τυριά, αλλαντικά, πιπεριές)
Συμμετοχές Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής (παρουσίαση και γευστική δοκιμή εδεσμάτων της τοπικής κουζίνας - μεζέδες για κρασί)

Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook είναι Οίνος Γαστρονομία και Παράδοση.

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου η Θρακική Εστία Πτολεμαΐδας διοργανώνει τα Θρακικά Επιλήνια, εκδηλώσεις αφιερωμένες στον τρύγο.

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΑΞΕ - Hotel Pantelidis

3 χλμ Πτολεμαΐδας - Φλώρινας

Πτολεμαΐδα, 50200

τηλ 24630 53300, fax 24630 29725


Με εκτίμηση



Μάνης Γιάννης/ Πτολεμαίδα γραφείο διεύθυνσης

SyStasi Co/ 25ης Μαρτίου 81/ Πτολεμαίδα/ 50200/ Ελλάδα
Από το Blogger.