Header Ads

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ενημέρωση για εφαρμογή του "e-παράβολο"

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας αλλά και της κατά το δυνατόν απλούστευσης των διαδικασιών προς όφελος του χρόνου και του κόπου του πολίτη , ο υφυπουργός Μεταφορών , Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος έκανε πράξη ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας δίνοντας την δυνατότητα από 23/9/2013 στους συναλλασσόμενους με τη Διοίκηση να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου για την έκδοση άδειας οδήγησης και κάρτας ψηφιακού ταχογράφου .


Για την αγορά του e-παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e- παράβολο». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

Αναλυτικότερα η διαδικασία περιλαμβάνει:

Δημιουργία παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Πληρωμή παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του ηλεκτρονικού παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα ΑΤΜ, Web banking και phone banking).
Κατάθεση παραβόλου στην Υπηρεσία : Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει το ηλεκτρονικό παράβολο στην Υπηρεσία και στη συνέχεια, ο υπάλληλος της Υπηρεσίας, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του ηλεκτρονικού παραβόλου μέσω της εφαρμογής.



Κατά τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας, η κατάθεση του e- παραβόλου θα εμφανίζεται στις Υπηρεσίες δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή.

Στην επόμενη φάση, η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και το ηλεκτρονικό παράβολο θα εμφανίζεται άμεσα.

Παράλληλα με το ηλεκτρονικό παράβολο θα συνεχίσουν να εκδίδονται παράβολα και μέσω των Δ.Ο.Υ.

Γραφείο τύπου υφυπουργού υποδομών , μεταφορών και δικτύων κ. Μιχ. Παπαδόπουλου .
Από το Blogger.