Header Ads

Επαναφορά του αντιδημοκρατικού 42% στις εκλογές ΟΤΑ

Από την Παραπολιτική
Διαβάζω σε σημερινό ρεπορτάζ του Γιώργου Τερζή στην Καθημερινή:
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προωθείται ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων, ενός με όλους τους υποψήφιους δημάρχους κι ενός με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με αλφαβητική σειρά. Δήμαρχοι θα εκλέγονται όσοι συγκεντρώνουν το 42% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η εκλογική διαδικασία θα επαναλαμβάνεται τη δεύτερη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.


Προϋπόθεση ώστε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος να μετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι στον πρώτο γύρο των εκλογών να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 5%. Οι αλλαγές ενόψει δημοτικών εκλογών συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να απεγκλωβιστεί, κατά το δυνατόν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον «εναγκαλισμό» των κομμάτων, όπως συνέβαινε εν πολλοίς με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια άθλια μεθόδευση που θα γυρίσει μπούμερανγκ σε όσους «έξυπνους» την προωθούν.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός ζητά περισσότερη και καλύτερη δημοκρατία, είναι δυνατόν το αστικό πολιτικό προσωπικό να τους προτείνει...περικοπές; Θέλω να πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ που το 2009 κατάργησε το αίσχος του 42% να μην συμφωνήσει σε αυτό το έκτρωμα που θα δώσει στους νεοναζί το δικαίωμα να μιλούν για «δημοκρατία του 42%».
Από το Blogger.