Header Ads

Bloomberg: Οι σπάταλοι Ελληνες, τώρα θα αγοράζουν «ληγμένα»

Το μέτρο της πώλησης σε χαμηλές τιμές τροφίμων που έχει παρέλθει η ημερομηνία ληξης σχολίασε με καυστικό τρόπο ο Λέονιντ Μπερσίντσκι, σε άρθρο του στο πρακτορείο Bloomberg με τίτλο «Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ επιτρέπεται να πωλούν ληγμένα».


«Η Ελλάδα διανύει τον έκτο χρόνο σε ύφεση, και πλέον στα σούπερ μάρκετ επετράπη η πώληση τροφίμων και αφότου περάσει η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Αρχής γενομένης τη 2α Σεπτεμβρίου, τα καταστήματα θα μπορούν να διαχωρίζουν εμφανώς τα ληγμένα προϊόντα τα οποία θα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

«Το μέτρο σχεδιάστηκε προκειμένου να βοηθηθούν τόσο τους εμπόρους λιανικής που έχουν χτυπηθεί ανελέητα από τη χαμηλή ζήτηση, όσο και οι φτωχοί καταναλωτές. Την ίδια ώρα αγανακτισμένοι σχολιαστές στον ελληνικό Τύπο αποδοκίμασαν την κίνηση αυτή της συντηρητικής κυβέρνησης ως μία σκληρή υπενθύμιση της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ πλούσιων και φτωχών», συνεχίζει.

«Στους Έλληνες πήρε πολύ καιρό να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που συνέβη στην οικονομία της χώρας ήταν άμεσο αποτέλεσμα του γεγονότος ότι διαβιούσαν πέρα από τις δυνατότητές τους. Τα νέα εκπτωτικά ράφια έχουν να κάνουν περισσότερο με τη λιτότητα παρά με την ανισότητα», κλείνει το άρθρο του ο Μπερσίντσκι.
Από το Blogger.