Header Ads

ΟΛΜΕ: Απεργία καθηγητών "σε κάθε περίπτωση"

Πάνω από το 90% των τοπικών ενώσεων των καθηγητών στηρίζουν την απόφαση για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης από τη Θεσσαλονίκη.


Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνέλευσης με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Κοτσιφάκης προανήγγειλε κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων, καθώς και προσφυγή των καθηγητών κατά της διαθεσιμότητας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στόχος μας είναι η συμπόρευση με άλλους κλάδους, όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Ερωτηθείς για την προοπτική της απεργιακής κινητοποίησης δήλωσε πως στο τέλος της κάθε εβδομάδας οι αποφάσεις θα επικυρώνονται εκ νέου με γενικές συνελεύσεις.

"Ο κλάδος μας αποφάσισε ουσιαστικά μια μεγάλη κινητοποίηση, από τις 16 του μήνα, με πενθήμερα επαναλαμβανόμενα που θα επιβεβαιώνονται κάθε εβδομάδα από τις γενικές συνελεύσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επίταξη των καθηγητών, ο κ. Κοτσιφάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός: "Δεν μπορεί -είπε- να δεχτεί η κοινωνία το σχολείο να είναι στρατώνας. Από κει και πέρα, αν η κυβέρνηση επιχειρήσει οτιδήποτε, θα μιλήσουμε κι εμείς με άλλο λόγο. Το συνέδριό μας αποφάσισε ότι η απεργία μας θα γίνει σε κάθε περίπτωση". Προσθέτοντας ότι από την άλλη εβδομάδα “μετά τον αγιασμό θα υπάρξουν μια σειρά από δράσεις”.
Από το Blogger.