Header Ads

Ενισχύεται και αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης των Αμπελοκήπων και της Μηλίτσας

Στην προέγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Δημοτικού Διαμερίσματος Αμπελοκήπων» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.


Το έργο αφορά την κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αμπελοκήπων και Μηλίτσας του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και περιλαμβάνει:

Κατασκευή γεώτρησης νερού και εγκατάσταση υποβρύχιας αντλίας.
Κατασκευή νέας δεξαμενής σε κατάλληλη θέση δίπλα στη γεώτρηση έτσι ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες συνεχούς ομαλής υδροδότησης καθώς και οι επιθυμητές πιέσεις λειτουργίας του εσωτερικού δικτύου των Αμπελοκήπων.
Κατασκευή αγωγού σύνδεσης της νέας δεξαμενής με την κεφαλή του εσωτερικού δικτύου του οικισμού Αμπελοκήπων στη θέση υφιστάμενου φρεατίου στη βάση του υδατόπυργου.
Κατασκευή ανεξάρτητου αγωγού για την υδροδότηση των εκτός σχεδίου περιοχών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελοκήπων και τη σύνδεση με την δεξαμενή του οικισμού Μηλίτσας.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, που αναβαθμίζει την ποιότητα και την επάρκεια νερού ενώ αντιμετωπίζει και τα προβλήματα ύδρευσης που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Κυρίως όμως πρόκειται για παρέμβαση που προστατεύει εγγυημένα τη δημόσια υγεία με την παροχή καθαρού πόσιμου νερού».

Φορέας υλοποίησης του έργου προϋπολογισμού 260.000 €, είναι ο Δήμος Άργους Ορεστικού.
Από το Blogger.