Νεα Πτολεμαιδας

Rss - Νέα ΠτολεμαΐδαςEpikoinonia me Nea PtolemaidasYoutube Nea PtolemaidasTwitter PtolemaidaFacebook Ptolemaida

20/12/12

Νέες τηλεφωνικές γραμμές για ραντεβού με ΕΟΠΥΥΝέες τηλεφωνικές γραμμές που θα λειτουργούν σε τηλεφωνικά κέντρα μέσα σε τρία πολυιατρεία του ΙΚΑ πιλοτικά ανακοίνωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Πρόκειται για τηλεφωνικές γραμμές οι οποίες θα εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες 08.00-14.00 και το κόστος τους θα αντιστοιχεί σε αστική χρέωση. Η υπηρεσία θα λειτουργεί με υπαλλήλους του οργανισμού.

Συνολικά ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών στις Μονάδες Υγείας Αλεξάνδρας, Αθηνών ( Πλατεία Θεάτρου) και Αγία Σοφία Πειραιά. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, περίπου σε 20 ημέρες, η λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών θα επεκταθεί και σε άλλα 20 πολυιατρεία του ΙΚΑ, με στόχο στα τέλη Φεβρουαρίου να έχει επεκταθεί σε όλα τα πολυιατρεία.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι το σύστημα με τα πενταψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν οι ασφαλισμένοι τηλεφωνικά ραντεβού, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σαλμάς και τόνισε ότι «Για αυτό σήμερα ξεκινήσαμε την αλλαγή του τρόπου κλεισίματος τηλεφωνικών ραντεβού που στοιχίζει μόνο αστική χρέωση για όσα ραντεβού χρειαστεί να κλείσει ο ασφαλισμένος».

Αναφορικά με τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν την υπηρεσία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, δήλωσε σχετικά, έπειτα από επικοινωνία με τον υφυπουργό Υγείας:

«Κατά προτεραιότητα θα επιλεχθούν υπάλληλοι που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εξαιτίας κατάργησής της θέσης τους και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τις αρχές Ιανουαρίου, θα τοποθετηθούν στις νέες τους θέσεις».

enikos.gr


Από το Blogger.
-