Header Ads

Κουκουλόπουλος: Δεν κινδυνεύουν με απόλυση οι 2.500 εργαζόμενοι

Δελτίο τύπου από το Γραφείο του Πάρι Κουκουλόπουλου: «Δεν κινδυνεύουν με απόλυση οι 2.500 εργαζόμενοι της Αυτοδιοίκησης που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει αλλά να μας κινητοποιήσει προκειμένου να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να μην ισχύσει η ίδια οριζόντια λογική, που είναι βεβιασμένη και λαθεμένη, και στο θέμα της μετακίνησης των 25.000 υπαλλήλων, κάτι που προβλέπεται να γίνει μέσα στο 2013».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος προς τους εργαζόμενους στους Δήμους αλλά και στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης για να τοποθετηθεί σχετικά με το πρόγραμμα «Κινητικότητα».

Σε ανοιχτή συνάντηση που έγινε στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, ο κ. Κουκουλόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση υπογράμμισε τα εξής: «Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επιλογή των 2.500 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αποδεικνύει πως ήταν μια βεβιασμένη και λαθεμένη επιλογή.

Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μας εφησυχάζει καθώς το πραγματικό πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας και μάλιστα πολύ σύντομα. Αναφέρομαι στις 25.000 μετακινήσεις υπαλλήλων που θα πρέπει να γίνουν μέσα στο 2013, για τις οποίες σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ισχύσει η ίδια οριζόντια και ισοπεδωτική λογική γιατί θα υπάρξουν πολλές και μεγάλες αδικίες. Θα καταργηθούν υπηρεσίες που προσφέρουν πραγματικά και θα παραμείνουν άλλες εδώ και χρόνια αργούσες.

Για να μην συμβεί αυτό απαιτούνται τολμηρή αξιολόγηση, και ταχύτατη απλούστευση των διαδικασιών.

Γι΄ αυτό εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ζητήσει απ΄ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πού υπάρχουν κενά, πού υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, έτσι ώστε να γίνουν άμεσα οι προκηρύξεις των θέσεων με διαδικασίες του ΑΣΕΠ και την ανάλογη μοριοδότηση. Μ΄ αυτό τον τρόπο είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως δεν θα κινδυνέψει καμιά θέση εργασίας.

Αν δεν τολμήσουμε, όμως, και αν δεν κινηθούμε γρήγορα δεν θα είμαστε εμείς που θα επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά θα τρέχουμε πίσω απ΄ αυτές.

Το μεγάλο πρόβλημα με το δημόσιο τομέα εντοπίζεται κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού, ενώ τα κενά σε πολλές υπηρεσίες της περιφέρειας είναι μεγάλα και μπορούν να καλυφθούν με τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Για το λόγο αυτό τονίζω πως είναι απαραίτητο να δείξουμε τόλμη και να συγκρουστούμε με τις λογικές εκείνων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα και αντιτίθενται στην ιδέα της δημιουργίας ενός σύγχρονου και ορθολογικά οργανωμένου κράτους, για να μη χάσουν τα προνόμια τους.

Οι εργαζόμενοι, ειδικά στην περιφέρεια, δεν κινδυνεύουν απ΄ τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, αλλά είναι κάτι το οποίο πρέπει να επιζητούν και να αγωνιστούμε όλοι μαζί γι΄ αυτό».

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος καθώς οι εργαζόμενοι έθεσαν διάφορες ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο κ. Κουκουλόπουλος και δεσμεύτηκε απέναντι τους πως τόσο ο ίδιος όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμιά πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα αφορά τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα με τα κενά που υπάρχουν στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την κάλυψη τους, έτσι ώστε κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε πως η συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους στην Κοζάνη είναι η πρώτη από μια σειρά ανάλογες εκδηλώσεις που προγραμματίζει να κάνει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αγωνιστούν όλοι μαζί για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους.
Από το Blogger.