Header Ads

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την επέτειο αποκατάστασης Δημοκρατίας

Τα δικά τους μηνύματα στέλνουν κόμματα και εκπρόσωποι όλου του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος με αφορμή τη συμπλήρωση 47 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Δένδιας: Χρέος μας η διαφύλαξη της εθνικής ενότητας

«24/7/1974: Η Δημοκρατία νίκησε με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή» αναφέρει σε μήνυμά του μέσω Twitter για την 47η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επισημαίνει πως σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές και τονίζει ότι «το χρέος μας για διαφύλαξη της εθνικής ενότητας απέναντι σε κάθε επιβουλή παραμένει».

Βαρβιτσιώτης: Καθήκον μας να περιφρουρούμε τη Δημοκρατία

«Στις 24 Ιουλίου ’74 η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου καταρρέει. Με την επιστροφή του, ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαθιδρύει τη μακροβιότερη και πιο ισχυρή Δημοκρατία στην ιστορία μας» αναφέρει σε μήνυμά του μέσω Twitter για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Περαιτέρω, υπογραμμίζει πως «καθήκον μας είναι να την περιφρουρούμε».

ΚΚΕ: Το αστικό κράτος είναι βαθιά ταξικό

«47 χρόνια μετά αποδεικνύεται καθημερινά πως η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία αποτελεί μορφή άσκησης της εξουσίας του κεφαλαίου, για την απρόσκοπτη εκμετάλλευση της εργατικής-λαϊκής πλειοψηφίας. Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία αποδείχτηκε περισσότερο ευέλικτη στην ενσωμάτωση των εργατικών-λαϊκών αντιδράσεων, συνδυαζόμενη, όποτε χρειαστεί, με την οξυμένη καταστολή και την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και δίχως η αστική τάξη να παραιτείται ποτέ από το ενδεχόμενο δικτατορικών ″λύσεων″» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Και προσθέτει: «Αποδεικνύεται καθημερινά ότι το αστικό κράτος όχι μόνο δεν ‘στέκει πάνω από όλες τις τάξεις’, αλλά αντίθετα είναι βαθιά ταξικό, άρα αντικειμενικά εχθρικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

«Το ΚΚΕ διδάσκεται από την ιστορία της περιόδου τιμάει με πράξεις τους αγωνιστές και μάρτυρες του αντιδικτατορικού αγώνα. Είναι στην πρώτη γραμμή για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, με πανελλαδική διάσταση, σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και στόχο να πάρει τελικά η εργατική τάξη στα δικά της χέρια τα μέσα παραγωγής και την πολιτική εξουσία, αποδεσμεύοντας τη χώρα από τις αντιδραστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.