Header Ads

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Πέμπτης για τους Ελληνες αθλητές

Πολλά και διάφορα περιελάμβανε η σημερινή ημέρα (29/7) για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου κατέκτησαν την πέμπτη θέση στον τελικό της δικώπου ολοκληρώνοντας έτσι την πετυχημένη πορεία τους στην κωπηλασία, αλλά χωρίς να ανέβουν στο βάθρο.

Ο Στέφανος Ντούσκος πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση στην ημιτελική σειρά και πήρε το εισιτήριο ως πρώτος για τον τελικό του μονού σκιφ ανδρών.

Η Άννα Κορακάκη ήταν καταπληκτική στον προκριματικό των 25μ σπορ πιστόλι, δείχνοντας ότι θα υπερασπιστεί την πρωτιά που είχε πάρει στο Ρίο.

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών αν και δυσκολεύτηκε τελικά έκαμψε τους μαχητικούς Ιάπωνες και νίκησε με 10-9. Παρέμεινε πρώτη μαζί με την Ιταλία στον Α’ όμιλο μαζί με την Ιταλία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκαν στο τάϊ μπρέϊκ από το δίδυμο των Αυστσραλών Άσλεϊ Μπάρτι και Τζον Πιρς στο τένις και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα προημιτελικά του διπλού ανδρών-γυναικών στο τένις. Οι Αυστραλοί επικράτησαν με 2-1 σετ.

Η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε στην 6η και τελευταία θέση στα ημιτελικά του μονού σκιφ γυναικών και έμεινε εκτός του τελικού.

Η Ευαγγελία Ψάρρα αποκλείστηκε στην τοξοβολία στη φάση των «32», στους έκτους Ολυμπιακούς που συμμετείχε στην καριέρα της. Έχασε από την Εν Τσία Λιν από την Κινεζική Ταϊπέϊ.

Στην ιστιοπλοϊα η Αιμιλία Τσουλφά και η Αριάδνη Σπανάκη βρίσκονται στην 17η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης ανέβηκε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης στην 12η ιστιοδρομία και έμεινε οριακά εκτός των θέσεων που οδηγούν στον δρόμο για τα μετάλλια.

Η Κατερνία Δίβαρη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στη 19η θέση της γενικής κατάταξης μετά τη συμπλήρωση της δωδέκατες ιστιοδρομίας.

Η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε και άλλο. Έχασε δύο ακόμα θέσεις στη γενική κατάταξη μετά από οκτώ ιστιοδρομίες.Ο Γιάννης Μιτάκης καταλαμβάνει την ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης μετά από 6 ιστιοδρομίες..

Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής βρίσκονται στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης μετά από την 4η ιστιοδρομία.

Στην κολύμβηση η ομάδα μικτής στα 4 χ 100μ με τις Ντουντουνάκη, Δράκου, Χρήστου, Μερετσόλια, έμειναν εκτός τελικού μεν, έκαναν όμως νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.