Header Ads

Πρόστιμο 746 εκατομμυρίων ευρώ στην Amazon

To σήμα της Amazon στο κέντρο logistics της εταιρίας στην πόλη Lauwin-Planque, της βόρειας Γαλλιας, Φεβρουάριος 20, 2017. REUTERS/Pascal Rossignol

H αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων CNDP επέβαλε πρόστιμο 746 εκατομμυρίων ευρώ στην Amazon (886 εκατομμύρια δολάρια) για παραβιάσεις της προστασίας δεδομένων.

Η Amazon δήλωσε σε κανονιστική κατάθεση την Παρασκευή, ότι η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων του Λουξεμβούργου εξέδωσε απόφαση εναντίον της εταιρείας νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστηρίζοντας ότι η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεν ήταν σύμφωνη με τον γενικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία δεδομένων.

«Δεν υπήρξε παραβίαση δεδομένων και δεδομένα πελατών δεν εκτέθηκαν σε κανένα τρίτο μέρος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Amazon, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση. «Αυτά τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα. Διαφωνούμε απολύτως με την απόφαση του CNPD».

 Η Amazon είχε μπελάδες και στο παρελθόν από τους ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς οργανισμούς. Τον Νοέμβριο οι ρυθμιστικές αρχές κατέθεσαν αντιμονοπωλιακές χρεώσεις εναντίον της εταιρείας, κατηγορώντας την Amazon ότι χρησιμοποιεί την πρόσβασή της σε δεδομένα από εταιρείες που πωλούν προϊόντα στην πλατφόρμα της για να αποκτήσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι αυτών.

Ενώ οι ΗΠΑ είχαν αρχικά επικρίνει την ΕΕ για τη στόχευση αμερικανικών εταιρειών, πρόσφατα άρχισε να σκληραίνουν την θέση τους απέναντι στους κολοσσούς της τεχνολογίας, μηνύοντας την Google πέρυσι για κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αναζήτηση και διαφήμιση στο ίντερνετ.

Τον Μάιο ένα δικαστήριο ακύρωσε απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία φορολογική συμφωνία μεταξύ της Amazon και της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου βασιζόταν σε παράνομη κρατική υποστήριξη.

Πηγή: Associated Press

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.