Header Ads

Πέθανε ο Ντάστι Χιλ, μπασίστας των ZZ Top

Ο μπασίστας των ZZ Top Ντάστι Χιλ, μία από τις διάσημες γενειοφόρες φιγούρες του blues rock τρίο από το Τέξας, πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Ο κιθαρίστας Μπίλι Γκίμπονς και ο ντράμερ Φρανκ Μπίαρντ έγραψαν σε ανάρτηση τους στο facebook ότι ο Χιλ «έφυγε» στον ύπνο του, στην κατοικία του στο Χιούστον.

Παρότι δεν αναφέρεται η αιτία θανάτου, ποστ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της μπάντας στις 21 Ιουλίου, έγραφε ότι ο Χιλ «έκανε μία μικρή παράκαμψη [από την καλοκαιρινή περιοδεία] επιστρέφοντας στο Τέξας για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που προέκυψε με το ισχίο του» και πώς τον αντικαθιστούσε ο Έλγουντ Φράνσις.

Η αμερικανική μπάντα ZZ Top στο Sweden Rock Festival 2019. Ο Ντάστι Χιλ live επί σκηνής

Ο Τζο Μάικλ Χιλ, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του, γεννήθηκε στο Ντάλας και μαζί με τους Γκίμπσον και Μπίαρντ δημιούργησαν το 1969, στο Χιούστον, τους ZZ Top. Το 1970 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «ZZ Top’s First Album».

Τρία χρόνια μετά έκαναν επιτυχία με το τραγούδι La Grange, μια ωδή στο Chicken Ranch, ένα διαβόητο μπορντέλο στο Τέξας με το ίδιο όνομα.

Από τις μεγάλες επιτυχίες τους στα chart ήταν το Tush το 1975, το Sharp Dressed Man, το Legs and Gimme All Your Lovin’ το 1983, και το Rough Boy and Sleeping Bag το 1985.

Η περιοδεία τους Worldwide Texas Tour, το 1976, με τη σκηνή αλά Τέξας γεμάτη κάκτους, φίδια και ταύρους με τα χαρακτηριστικά μεγάλα κέρατα, θεωρήθηκε από τις πιο επιτυχημένα τουρ ροκ μπάντας της δεκαετίας.

Το 2004 το συγκρότημα μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τους παρουσίασε ο Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones λέγοντας «Αυτές οι γάτες είναι βουτηγμένες στα μπλουζ, το ίδιο και εγώ».

Το look της μπάντας -οι τρεις τους με σκούρα γυαλιά ηλίου και οι δύο επικεφαλής με μακριά γενειάδα- έγινε τόσο διάσημο ώστε ενέπνευσε το θέμα μιας γελοιογραφίας του New Yorker και ενός αστείου στους The Simpsons.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.