Header Ads

Ο Στέφανος Ντούσκος πήρε το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στο Τόκιο

Ο Στέφανος Ντούσκος, 24 ετών, κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τερματίζοντας στην πρώτη θέση στο μονό σκιφ ανδρών, με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την ελληνική κωπηλασία.

Ο Μπορτς και ο Νίλσεν ήταν οι δύο αθλητές που έφυγαν καλύτερα στα πρώτα 500 μέτρα και ο Στέφανος Ντούσκος ήταν τέταρτος, αλλά κοντά στους δύο προπορευόμενους.

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής επιτάχυνε εντυπωσιακά τον ρυθμό του και δεν άφησε κανένα περιθώριο σε αθλητές όπως ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σβέρι Νίλσεν.

 

.

 

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν 6ος στην τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή, ο Ντούσκος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο που έλειπε από την... συλλογή της.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Στέφανος Ντούσκος 6:40.45

  2. Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66

  3. Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58

  4. Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73

  5. Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09

  6. Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.