Header Ads

Καύσωνας: θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών μέτρησαν 107 σταθμοί της χώρας

Θερμόμετρο στο Άργος δείχνει 41 βαθμούς Κελσίου

Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν την Παρασκευή 30/07 σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 107 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 43,3 βαθμοί Κελσίου. Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

 

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα

Πρόγνωση καιρού για αύριο Σάββατο

Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν και αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 42-43,
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 41-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.