Header Ads

Ποιες χώρες είναι πιο έτοιμες για μια πιο ευρεία χρήση κρυπτονομισμάτων - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τα κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο και ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών τα χρησιμοποιεί και επιλέγει να επενδύσει σε αυτά όπως για παράδειγμα στο Bitcoin και στο Dogecoin.

Ορισμένες χώρες μάλιστα αρχίζουν να δημιουργούν περισσότερες υποδομές για να ενταχθούν στην «επανάσταση της κρυπτονομισμάτων», προκαλώντας παράλληλα και το ενδιαφέρον των πολιτών τους.

Το ερώτημα όμως είναι πόσες χώρες και κατά πόσο, παρέχουν το περιβάλλον εκείνο που δίνει τις περισσότερες ευκαιρίες σε κάποιον να αρχίσει αν επενδύει σε κρυπτονομίσματα και να κάνει συναλλαγές με αυτά.

Το Crypto Head, μια ιστοσελίδα με πλήθος πληροφοριών σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, έκανε μια σχετική έρευνα για το θέμα εξετάζοντας όλες τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων και ανέλυσε μια σειρά από παράγοντες που καθιστούν κάποιες χώρες ποιο έτοιμες για την ευρύτερη χρήση κρυπτονομισμάτων. 

Για παράδειγμα σημαντικός παράγοντας είναι ο αριθμός διαθέσιμων crypto ATM (όπως εκείνα των τραπεζών και επιτρέπουν την αγορά ή πώληση με χρήση κάρτας ή μετρητών), και φυσικά το κατά πόσο προσιτά είναι στον γενικό πληθυσμό. Πέρα από αυτό, εξέτασαν τη νομοθεσία κάθε χώρας ως προς τα κρυπτονομίσματα  σε ότι αφορά την κατοχή τους και εάν μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν συναλλαγές, ακόμη και τραπεζικές. Τέλος, το ενδιαφέρον για τα ίδια κρυπτονομίσματα είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που εξετάστηκε και βάσει του αριθμού διαδικτυακών αναζητήσεων τον τελευταίο χρόνο.

Συνδυάζοντας τις βαθμολογίες ανά κατηγορία που εξετάζεται οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας κατέληξαν στην συνολική βαθμολογία (με κορυφαία το 10) που συγκεντρώνει η κάθε μια από τις 200 χώρες και περιοχές ανά τον πλανήτη που μπήκαν στο μικροσκόπιο.

Cryptohead.io

 

Οι 5 πιο crypto ready χώρες

ΗΠΑ, βαθμολογία 7,13/10

Διαθέτει πάνω από 17.000 ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων που είναι μακράν τα περισσότερα στον κόσμο, καθώς η επόμενη πλησιέστερη χώρα έχει περίπου 16.000 λιγότερα. Η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει την κατοχή κρυπτονομισμάτων και τη χρήση τους σε τράπεζες, ενώ έχει σημειωθεί αύξηση κατά 140% στις αναζητήσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα τον τελευταίο χρόνο.

Κύπρος, 6,47/10 

Το υψηλό σκορ της Κύπρου αποδίδεται κυρίως στην υψηλή βαθμολόγησή της στον παράγοντα που αφορά τις αναζητήσεις πολιτών στο διαδίκτυο σχετικά με τα κρυπτονομίσματα (33.941 άτομα ανά 100.000 πολίτες). Για την ακρίβεια είναι ο υψηλότερος αριθμός αναλογικά του πληθυσμού ενώ η αύξηση στις αναζητήσεις σε ένα χρόνο έφτασε το 139,6%. Επίσης επιτρέπεται η κατοχή κρυπτονομισμάτων.

Σιγκαπούρη, 6,4/10

Η τρίτη χώρα με την υψηλότερη βαθμολογία καταγράφει και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό αναζητήσεων στο διαδίκτυο (30.000 ανά 100.000) τον τελευταίο χρόνο και επίσης εδώ ο νόμος επιτρέπει την κατοχή κρυπτονομισμάτων. Υπάρχουν και 10 crypto ATMs και επειδή είναι μια μικρή χώρα σημαίνει ότι υπάρχει ένα 28 τετραγωνικά μίλια.

 

cryptohead.io

 

Χονγκ Κονγκ, 6,27/10

Η αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του κόσμου με 7,5 εκατομμύρια ανθρώπους που κατοικούν σε  μια περιοχή μικρότερη από 500 τετραγωνικά μίλια. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ΑΤΟs κρυπρονομισμάτων, συγκεκριμένα 124. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα, κατά μέσο όρο, κάθε 3 τετραγωνικά μίλια και ένα για κάθε 60.000 άτομα. Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε επίσης αύξηση των διαδικτυακών αναζητήσεων -για την ακρίβεια διπλασιασμό- τον τελευταίο χρόνο ενώ η νομοθεσία τη χρήση τους.

Ηνωμένο Βασίλειο, 6,06/10 

Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα αυξάνεται ραγδαία όπως και οι διαδικτυακές αναζητήσεις κατά 205% τον τελευταίο χρόνο. Διαθέτει επίσης τον τρίτο υψηλότερο αριθμό crypto ΑΤΜs στον κόσμο, αφού αριθμεί  200 και φυσικά το κράτος επιτρέπει τη χρήση και την κατοχή κρυπρονομισμάτων.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με τις: Ιρλανδία, Σλοβενία, Αυστραλία, Γερμανία και Καναδά.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση με βαθμολογία 5,52/10. Το προφίλ της χώρας έχει ως εξής:

-τον τελευταίο χρόνο έγιναν 8.303 διαδικτυακές αναζητήσεις ανά 100.000 κατοίκους

-η αύξηση αυτών των αναζητήσεων έφτασε το 226%

-διαθέτει 57 crypto ATM

-αναλογούν 188.045 πολίτες ανά crypto ATM

-υπάρχει ένα crypto ATM ανά 894 τετραγωνικά μίλια

 Στην Ελλάδα, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες το bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα ενώ τα περισσότερα crypto ATMs να είναι στην Αθήνα ενώ υπάρχουν και σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο κ.α. Υπάρχουν δε και επιχειρήσεις που κάνουν αποδεκτές τις συναλλαγές με Bitcoins. 

Βέβαια οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές γνωρίζουν τη διαδικασία αγοράς μέσω διαδικτύου μέσω ασφαλών προγραμμάτων και οδηγιών της συναλλαγής. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.