Header Ads

Κοζάνη: Συνάντηση Γ. Αμανατίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Προετοιμάζεται η υποβολή πρότασης στο μεταβατικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος 2023, για την πιλοτική εγκατάσταση τοπικού συστήματος χαλαζικής προστασίας σε περιοχές που υπέδειξε μελέτη του Κέντρου Μετεωρολογικών Ερευνών (ΚΕ.Μ.Ε.), στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές Σερβίων-Βελβεντού και Μεσόβουνου-Πύργων.

Αυτό έγινε γνωστό, στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και στην οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την ΠΕ Κοζάνης. Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Αμανατίδης, ο Υπουργός συμφώνησε και θα προωθήσει αρμοδίως, το αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, έτσι ώστε να εντάσσονται στον επενδυτικό νόμο και επενδύσεις εκτροφής γουνοφόρων ζώων, με αιτούμενο ποσό ενίσχυσης άνω των 500.000€.

Για το θέμα των οικοπέδων στον Νέο οικισμό Κλείτου, ο Υπουργός ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί και προγραμματίζεται να ενταχθεί σε συναφές νομοσχέδιο, η παροχή δυνατότητας  πώλησης των οικοπέδων υπό όρους, με στόχο την οικοδόμηση του οικισμού Κλείτου και αξιοποίηση των επενδυθέντων βασικών υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία, φωτισμός κλπ).

Ο Βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης,  έθεσε το θέμα αξιοποίησης εγκαταστάσεων και αποθηκών των πρώην πιστωτικών Συνεταιρισμών καθώς οι υπάρχουσες υποδομές βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης και δεν συμβάλλουν στη στήριξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής των περιοχών όπου βρίσκονται.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το θέμα αποτελεί στόχο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επί του οποίου εργάζεται.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.