Header Ads

ΣΕΕΕΝ: Για το δώρο Χριστουγέννων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ( ΣΕΕΕΝ) ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΣΕΥΠΕ) ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια ( Σ.Ε.Ε.ΕΝ.) από κοινού με το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) καλούμε κάθε εργαζόμενο με οποιαδήποτε σχέση απασχόλησης (αορίστου χρόνου, οχταμηνα, δίμηνα της ΔΕΗ, μερική ή πλήρη απασχόληση στα σούπερ μάρκετ, στα γραφεία, σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις ) Να Πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση για να δοθεί κανονικά το ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ σε όλους τους εργαζόμενους.
Σε μια σειρά επιχειρήσεις όπως στις εργολαβίες της ΔΕΗ το Δώρο Χριστουγέννων, όπως και οι μισθοί, δεν δίνονται κανονικά, εξυπηρετώντας έτσι τις επιδιώξεις των μεγαλοεργολάβων για περαιτέρω ξεζούμισμα μας, για αύξηση της κερδοφορίας τους. Αλλού, όπως στον Αρβανιτίδη, το Δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί με τη μορφή διατακτικών ( κουπονιών). Αλλού δεν δίνεται καν.
Η ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών, η απληρωσιά, οι απολύσεις, οι καθυστερήσεις δεδουλευμένων, η ανασφάλιστη εργασία, οι μειώσεις μισθών, η μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και η προσπάθεια κατάργησης του, είναι η κόλαση που ζούμε καθημερινά. Πάνω σε αυτές τις εργασιακές συνθήκες θα έρθει η «ανάπτυξη». Ανάπτυξη όχι όμως για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ανάπτυξη για τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Σήμερα, που μας έχουν αλυσοδέσει με την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία για να αβγατίζουν ανενόχλητοι τα κέρδη τους, μόνος ένας δρόμος υπάρχει για μας. Ο δρόμος που πραγματικά φοβούνται. Η οργάνωση της πάλης μας μέσα από τα συνδικάτα, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Οργάνωση που σημαίνει όχι μόνο γράφομαι στο Συνδικάτο μου, αλλά συμμετέχω ενεργά, συζητάω, αποφασίζω από κοινού με τους συναδέλφους, οργανώνω τον κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μη σκύψει το κεφάλι, να απευθυνθεί στα ταξικά συνδικάτα στην πόλη μας, να διεκδικήσουμε δυναμικά να καταβληθούν τα Δώρα Χριστουγέννων, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού την πάλη για κάθε δικαίωμα που προσπαθούν να πετσοκόψουν. Μόνον έτσι, θα αρχίσουμε να βάζουμε φρένο στα αντεργατικά μέτρα ΕΕ, κυβέρνησης και μονοπωλίων, θα αρχίσουμε να αποσπάμε κατακτήσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ριζική ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε και το χτίσιμο της κοινωνίας, όπου θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας.


Από το Blogger.