Header Ads

Γιατί να εξαντλήσουμε την 4ετία αν τελειώνει το μνημόνιο;

Ένα ερώτημα ταλανίζει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρότι εκφράστηκε κυρίως από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή –μεταξύ πολλών άλλων- στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της περασμένης Κυριακής.


«Ποιος αποφάσισε η “εθνικά αναγκαία” συγκυβέρνηση με τη ΝΔ να εξαντλήσει την τετραετία, αφού υποτίθεται ότι την Άνοιξη θα βγούμε από το μνημόνιο;». Και ενώ μερίδα στελεχών, όπως και ο κ.Πεταλωτής εκτιμούν ότι εξ αρχής, δεν θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά να στηρίζει όπου πίστευε ότι χρειάζεται, η λέξη – κλειδί στην ερώτηση, είναι το «υποτίθεται».

Δεν είναι λίγοι στο ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) όσοι πιστεύουν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η χώρα δεν θα «τελειώσει» με τα μνημόνια τη άνοιξη του 2014. Κάποιοι εκτιμούν ότι εξαιτίας και της διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά, ακόμα και αν δεν ονομαστεί «μνημόνιο», κάτι αντίστοιχο ετοιμάζεται να συνεχίσει την πορεία μας μέσα στα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Και μην εκπλαγείτε αν γίνει το επόμενο θέμα συζήτησης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης…

http://www.matrix24.gr
Από το Blogger.