Header Ads

ΟΤΑ: Διορισμοί αναπήρων και πολυτέκνων

Στον διορισμό σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου ατόμων με αναπηρία, πολυτέκνων και παιδιών πολυτέκνων, που είχαν πετύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών για θέσεις στους ΟΤΑ, αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί λόγω της αναστολής διορισμών σε δήμους και περιφέρειες έως το 2016, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν, εντός δέκα ημερών, υπεύθυνη δήλωση, για να δηλώσουν τυχόν αλλαγή των τυπικών προσόντων τους, καθώς και επιθυμία αλλαγής του νομού στον οποίο έχουν ήδη τοποθετηθεί, λόγω μεταβολής των βιοτικών τους συμφερόντων.

Η δήλωση κατατίθεται αυτοπροσώπως, ή από άλλο άτομο που θα φέρει γραπτή εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια Αρχή ή ΚΕΠ. Υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν και όσοι από τους επιτυχόντες επιθυμούν να διοριστούν στον αρχικό φορέα που τοποθετήθηκαν, δηλώνοντας ρητά ότι θα αναμένουν την πάροδο της αναστολής διορισμών για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ στους ΟΤΑ α’ και β’ ́βαθμού.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι φάκελοι των διοριστέων, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού στους οποίους οι ανωτέρω διατέθηκαν προς διορισμό, στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία μεριμνά για την εξεύρεση κενών θέσεων προς τοποθέτηση των διοριστέων σε άλλες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου στους νομούς που αυτοί έχουν τοποθετηθεί ή επιθυμούν να τοποθετηθούν, ανάλογες με τα τυπικά προσόντα των αιτούντων.

Στη συνέχεια, θα καταρτιστεί πίνακας με τις κενές οργανικές θέσεις, ανά κατηγορία κλάδο ή ειδικότητα, των φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, κατά νομό, οι οποίες διατίθενται προς τοποθέτηση των διοριστέων.

Ο πίνακας γνωστοποιείται στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε ημερών υποβάλλουν αίτηση στην οποία αναγράφουν μέχρι τρεις θέσεις προτίμησης για διορισμό. Αίτηση για προτίμηση θέσης διορισμού σε νομό διαφορετικό από αυτόν που δηλώθηκε αρχικά, γίνεται δεκτή μόνο σε περίπτωση μη ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων ανάλογων των τυπικών προσόντων στον νομό αυτόν.

Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων αιτήσεων για την ίδια θέση, η επιλογή του διοριστέου για τοποθέτηση στη θέση αυτή γίνεται με βάση την υπάρχουσα σειρά επιτυχίας για τον διορισμό τους στις θέσεις των ΟΤΑ.

Η Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταρτίσει με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις προτίμησης πίνακα τοποθέτησης των διοριστέων στις νέες θέσεις, κατά κατηγορία και κλάδο (ή ειδικότητα), και ο πίνακας τοποθέτησης κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, σημειώνεται ότι μέσα σε δέκα μέρες από την αποδοχή της τοποθέτησης θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατανομή των επιτυχόντων στις νέες θέσεις.

kathimerini.gr
Από το Blogger.