Header Ads

Πτολεμαΐδα: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ από το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια

Να μπει φρένο στα σχέδια πώλησης των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) απαιτεί το Σωματείο Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια.



Όπως υπογραμμίζει: «Σε μια περίοδο που οι συνέπειες από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ολοφάνερες στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πεθαίνουν από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης, η κυβέρνηση προχωράει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ξεκινώντας από τα δίκτυα μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ)».

Το Σωματείο επισημαίνει ότι στόχος είναι η η υπεράσπιση των κερδών των μονοπωλίων στον κλάδο της Ενέργειας ανοίγοντας νέα –πεδία κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια τους προσθέτοντας ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς, επέκταση του δουλεμπορίου και χειροτέρευση των όρων εργασίας, υπέρογκη αύξηση των τιμολογίων για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά (18% μόνο τον τελευταίο χρόνο). Ανάλογες θα είναι οι συνέπειες και από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση».

Ακόμα επισημαίνονται οι ευθύνες των εκλεγμένων στη τοπική διοίκηση αλλά και των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών, πού όπως αναφέρεται «έβαλαν την υπογραφή τους στα πάντα (μετοχοποίηση, διάλυση ασφαλιστικού, διαχωρισμός) και συνέβαλαν στην αδρανοποίηση των εργαζόμενων, ώστε η πολιτική αυτή να περάσει πιο εύκολα (....)Το πόσο υποκριτές είναι φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ έβαλαν την υπογραφή τους για το διαχωρισμό της ΔΕΗ (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) που σκοπό είχε να πωληθούν τα κομμάτια πιο εύκολα, τώρα κόπτονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση».

Το Σωματείο καλεί «την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Να καταδικάσουν τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση και τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να τους γυρίσουν την πλάτη. Να γυρίσει τις πλάτες σε όλους αυτούς που καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό με στόχο να περάσουν τα σχέδια αυτά χωρίς αντιδράσεις. Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να δώσει τη μάχη να μην περάσουν τα σχέδια για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, να παλέψει για ΔΕΗ ενταγμένη σε έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».
Από το Blogger.