Header Ads

Εργατική Αλληλεγγύη: Εμείς ούτε πουλάμε ούτε ξεπουλάμε!!!

«Ούτε τα δίκτυα
ούτε τη ΔΕΗ
μαζέψτε και φύγετε
να πάτε σ άλλη ΓΗ»



«Κατεβαίνει» στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των Δικτύων Υψηλής Τάσης (ΑΔΜΗΕ)
Οι εργαζόμενοι, Τα ταξικά συνδικάτα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα με τους αγώνες τους θα αποτρέψουν το ξεπούλημα
Καμία εμπιστοσύνη στα στελέχη της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος που ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση της Τρόικας και του κεφαλαίου.


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα δίκτυα αλλά και ολόκληρη τη ΔΕΗ φέρνοντας εσπευσμένα νομοσχέδιο στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ (δίκτυο μεταφοράς της Υψηλής Τάσης) και το υπόλοιπο 34% θα το αγοράσει το κράτος. Ακολουθούν η λεγόμενη Μικρή ΔΕΗ η οποία θα είναι μια θυγατρική της ΔΕΗ με το 30% της παραγωγής που θα πάει απευθείας σε ιδιώτη μαζί με τους εργαζόμενους και ενάμισι εκατομμύριο πελάτες για να ακολουθήσει μετά και το υπόλοιπο της ΔΕΗ που θα δοθεί εξ ολοκλήρου σε στρατηγικό επενδυτή.
Τα δίκτυα μεταφοράς της Υψηλής Τάσης (για τα οποία ο ίδιος ο Σαμαράς υποσχέθηκε προεκλογικά στο Ζάππειο 2 ότι δεν πρόκειται να πουληθούν) αποτελούνται από 11 χιλιάδες χιλιόμετρα εναέριων γραμμών, 221 Υποσταθμούς και Κέντρα Υψηλής Τάσης και τρία Εθνικά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας (σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα) που με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και με αδιάλειπτη 24ωρη παρουσία έμπειρου και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού διασφαλίζουν την αξιόπιστη και ασφαλή μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας από τον τόπο παραγωγής της (τους θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς) στις βιομηχανίες, στις πόλεις και στα χωριά όπου καταναλώνεται.
Είναι θεμέλιο για τη Δημοκρατία, την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας μας. Οι δυο χούντες της 7ετίας, πρώτα κατέλαβαν το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας (στο Ρουφ τότε) και μετά τη Βουλή. Το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, πρώτα βομβάρδισε το αντίστοιχο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και μετά τα αεροδρόμια και τους άλλους στρατηγικούς στόχους.
Για να διασπαστεί, να τεμαχιστεί και να απαξιωθεί τελικά η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας χρειάστηκε μια εικοσαετία νομοθετικών και άλλων διοικητικών παρεμβάσεων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ αλλά και τη «συνδρομή» των κυβερνητικών-εργοδοτικών συνδικάτων, με πρώτη και χειρότερη τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπου την πλειοψηφία είχαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ οι οποίες είναι το ίδιο συνυπεύθυνες με τις κυβερνήσεις για τη διάλυση και την απαξίωση της ΔΕΗ και των εργαζομένων της.
Απεμπόλησαν την ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων δίνοντας έτσι το πράσινο φως για τη μετοχοποίηση τότε, την ιδιωτικοποίηση σήμερα, του ενεργειακού κολοσσού που ανήκει εξ ολοκλήρου στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό, συμφώνησαν με τους αλλεπάλληλους νόμους της «απελευθέρωσης» που στην ουσία απαγόρευσαν από το 1999 ήδη στη ΔΕΗ να φτιάξει καινούργιους σταθμούς παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας δίνοντας ταυτόχρονα προβάδισμα και προκλητικά προνόμια στους ιδιώτες βιομήχανους αλλά και υπέρογκα ποσά για να φτιάξουν μονάδες φυσικού αερίου και ΒΙ-ΑΠΕ που εκτός των άλλων συνέβαλαν καθοριστικά στις τεράστιες αυξήσεις του ρεύματος στην οικιακή κατανάλωση. Γιατί στη βιομηχανία δίνεται κάτω του Κόστους (βλέπε απόφαση για Μυτιληναίο 36 ευρώ η ΜW/h όταν στη ΔΕΗ στοιχίζει 49 και απ τον ίδιο τον Μυτιληναίο το αγοράζει από 100 έως και 150!!!) Είναι αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και συνδικάτα που πριν λίγα χρόνια αποφάσισαν, με εντολή της τότε κυβέρνησης, σε έκτακτο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ τη διάσπαση σε θυγατρικές της ΔΕΗ, σε παραγωγή (σταθμοί, ορυχεία, εμπορία) σε Μεταφορά (ΑΔΜΗΕ) και διανομή (ΔΕΔΗΕ) για να πουληθεί προφανώς πιο εύκολα σήμερα.
Και σήμερα τι κάνουν; Πάλι σε διατεταγμένη υπηρεσία, απαξιώνουν και διαλύουν τη ΓΕΝΟΠ, σήμερα που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε για να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τρέχουν πίσω από τους παράγοντες της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης αντί να απευθυνθούν στους εργαζόμενους, στο λαό και στα συνδικάτα για να ετοιμάσουμε από κοινού την αντίσταση σε αυτή την ιδιόμορφη διδακτορία του κεφαλαίου και της Τρόικας που στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια, στην πείνα και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα ξεπουλάει όλο το δημόσιο πλούτο.
Αλήθεια θέλει και μπορεί ο κύριος Δακής και η παράταξή να συγκρουστεί με την κυβέρνηση όταν ο ίδιος είναι στέλεχος της ΝΔ και έχει πρόσφατα εκλεγεί στην Κεντρική της επιτροπή; Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες του τοποθετήσεις κάνει λόγω για «τα συμφέροντα των Δυτικομακεδόνων» υπονοώντας προφανώς ότι αυτά μπορούν να διασφαλιστούν και με ιδιώτη στα δίκτυα και στη ΔΕΗ. Μήπως θέλουν και μπορούν να αγωνιστούν για μια ΔΕΗ δημόσια ο κύριος Κουκουλόπουλος, Παπαιορδανίδης, Μαλούτας και «τα άλλα παιδιά» του Βενιζέλου!
Όχι ούτε θέλουν και ούτε μπορούν!!!
Τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων και της ΔΕΗ θα τον δώσουν πρώτοι απ όλους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ και στη ΔΕΗ με τα ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα σε συνεργασία με ολόκληρο το αγωνιστικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα και αυτός ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει σήμερα γιατί αύριο θα είναι αργά.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

ΔΕΗ 100% στο κράτος, δημόσια, καθετοποιημένη κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε μια κατεύθυνση πλήρους κοινωνικοποίησης
Εθνικοποίηση του συνόλου της Ηλεκτρικής Ενέργειας-κανένας ιδιώτης στην παραγωγή διακίνηση και εμπορία της Η/Ε (Το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να είναι προϊόν ανταγωνισμού και κερδοσκοπίας)
Άμεσα μαζικές προσλήψεις για κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων με τακτικό προσωπικό για να δουλέψει όλος ο πάγιος εξοπλισμός που σήμερα υπολειτουργεί αλλά και να αποφύγουμε σοβαρά εργατικά ατυχήματα


ΣΕΕΝ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"

Το γραφείο Τύπου
Κοζάνη 27/12/2013
Από το Blogger.