Header Ads

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από σήμερα «ανοίγουν» δύο Προγράμματα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Σήμερα, Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, θα «ανοίξουν» οι δύο εφαρμογές στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα Προγράμματα:



- 2.000 ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» [ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ]

- 4.000 ανέργων, ηλικίας έως 29 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» [ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ].

Λίγα λόγια για τα Προγράμματα

«Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία»

Σκοπός του Προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, θα ανέλθει συνολικά στα 2.000 άτομα.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους, που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας, που ενσωματώνουν την καινοτομία.
«Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών»

Σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα.

Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα.

Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.

epoli
Από το Blogger.