Header Ads

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Σε λίγες ώρες αφήνουμε πίσω μας το 2013. Μία χρονιά δύσκολη για τη χώρα μας και τον δήμο μας.
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει βαθιά πλέον την κοινωνία μας, τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα τη χρονιά που μας πέρασε.

Στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, παρά την επίθεση που δέχτηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Κυβέρνηση και την πολιτική που ακολούθησε αλλά και το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί από τα λάθη του παρελθόντος σε τοπικό επίπεδο, καταφέραμε όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή και δημότες, κάτω από αντίξοες συνθήκες να παραμείνουμε όρθιοι, να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Καταφέραμε να πετύχουμε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους και τις προτεραιότητες που είχαμε θέσει.
Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει καθώς:
Έχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά του δήμου. Μέσα σε τρία χρόνια ξεχρεώσαμε το παλιό χρέος των 6,0 εκ. ευρώ χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε υποχρεώσεις για τα έτη 2011 και 2012 και χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες.
Αξιοποιήσαμε στο έπακρο κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη στον τόπο μας. Αυτή την περίοδο εκτελούνται μία σειρά μεγάλων έργων υποδομής. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ενώ ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι για την ένταξη και άλλων μεγάλων έργων υποδομής στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο.
Παρά την μεγάλη μείωση από τις χρηματοδοτήσεις του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση που έφτασε το 60%, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μικρών έργων σε όλη την επικράτεια του δήμου που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών.
Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης μέσα από τις κοινωνικές δομές του δήμου αλλά και μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης των οικονομικά αδυνάτων.
Όλες οι ενέργειες μας χαρακτηρίζονται από τη διαφάνεια και την αξιοκρατία
Συνδημότες και συνδημότισσες.
Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.
Έχοντας αποτινάξει από πάνω του ένα δυσβάστακτο χρέος, ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, για το καλό του τόπου μας, της νεολαίας μας, των παιδιών μας.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, υγεία και οικογενειακή ευτυχία
Καλή χρονιά.



Από το Blogger.