Header Ads

Τεμάχιο από την κάρα του Αγίου Στεφάνου στην Πτολεμαΐδα

Στα πλαίσια λοιπόν της εορτής του Αγίου Στεφάνου, ήλθε στην πόλη μας τεμάχιο της κάρας του πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου προς προσκύνηση και αγιασμό των Πιστών από την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας.

Το Ιερό λείψανο του Αγίου παρέδωσε εκπρόσωπος της Μονής στον Αρχιεπίσκοπο Ιόππης και Αριμαθαίας π. Δαμασκηνό την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας στις 17:00 παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.



Με την συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου η πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου όπου το υποδέχτηκε με την σειρά του ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεόκλητος.
Ακολούθησε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός παρουσία Αρχιερέων Ιερέων του Περιφερειάρχη κ. Δακή του αναπλ/τή περ/ρχη κ. Σόκουτη της δημάρχου Εορδαίας κ. Βρυζίδου περ/κων και δημοτικών συμβούλων και πιστών οι οποίοι κατέκλισαν ασφυκτικά τον Ι. Ναό.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ναό έως και την Κυριακή 29/12/2013 (του οποίου η παρουσία αποτελεί μεγάλη ευλογία για την περιοχή όπου τις ’γιες αυτές ημέρες οι πιστοί θα αντλήσουν δύναμη ευλογία και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν τις όποιες καταστάσεις της ζωής....), έπειτα θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αποδίδαμε τα εύσημα στον προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Στεφάνου π. Αθανάσιο Καμπούρη και τον ακάματο συνεργάτη του (συντ/χο πλέον) π. Δήμο Νικολάου για την άψογη διοργάνωση από την αρχή έως και το τέλος!
Από το Blogger.