Header Ads

Την απέλυσαν λόγω ενός tweet

Η Justin Sacco είναι μία πρώην εργαζόμενη της εταιρίας InterActiveCorp (IAC), καθώς χάρη σε ένα ρατσιστικό tweet το οποίο δημοσίευσε, κατάφερε από μόνη της να προκαλέσει την απόλυση της. Η θέση της Justin ήταν η ανώτερη στις Δημόσιες Σχέσεις της εταιρίας, κάτι το οποίο σημαίνει πως η ίδια ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται την επικοινωνία. Μονάχα που στην περίπτωση του ατυχούς tweet, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το εξής: ακόμη και ένας επαγγελματίας μπορεί να την πατήσει.


Πριν το ταξίδι της προς την Αφρική, η Justin δημοσίευσε στο Twitter το εξής: «Going to Africa. Hope I don’t get AIDS. Just kidding. I’m white!» (Πηγαίνω στην Αφρική. Ελπίζω να μην κολλήσω AIDS. Απλώς αστειεύομαι. Είμαι λευκή!). Αμέσως δημιουργήθηκε ντόρος στο Twitter, με το hashtag #HasJustineLandedYet και τις λέξεις «AIDS» και «IAC» να γίνονται trending.

Η εταιρία στην οποία εργαζόταν η Justin δεν άργησε να αντιληφθεί το γεγονός, και αφού περίμενε την ίδια να προσγειωθεί στον προορισμό της, τελικώς την απέλυσε λόγω του ρατσιστικού tweet της.

Η Justin δεν είναι ο πρώτος χρήστης που λόγω ενός tweet βλέπει την καριέρα της να αλλάζει ολοκληρωτικά ή να επηρεάζεται έως ένα βαθμό. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, όπως και αυτό της δικής μας Ολυμπιονίκη, Βούλα Παπαχρήστου, με το δικό της tweet: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό», χάρη στο οποίο τέθηκε εκτός της Ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ένα: Σκεφτόμαστε δύο φορές πριν δημοσιεύσουμε οτιδήποτε στα Social Media.

Πηγή: VentureBeat/socialmedialife
Από το Blogger.