Header Ads

Ενημερωτική Συνάντηση: «Η Πράα Διδασκαλία στην Υπηρεσία του Συνανθρώπου»

Η Πράα Διδασκαλία είναι μια προσέγγιση που αφορά καταρχήν την παροχή φροντίδας αλλά και την εκπαίδευση, την προστασία ευπαθών ομάδων, το σωφρονισμό και άλλους τομείς.
Κατ' αρχήν χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των ανήλικων με παραβατική συμπεριφορά στη Βραζιλία, περίπου 20 χρόνια πριν.
Εφαρμόζεται σε πολλά ιδρύματα και δομές φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρία σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ που δεν υπάρχουν πλέον ιδρύματα για την παροχή φροντίδας σε Άτομα με Αναπηρίες αλλά μόνο ξενώνες και κατοικίες είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος αντιμετώπισης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πράας Διδασκαλίας έχει μέλη από 38 χώρες του κόσμου.

Απευθύνεται σε φροντιστές ΑμεΑ (βοηθούς, εκπαιδευτές και όλο το προσωπικό των μονάδων Κέντρων Πρόνοιας, Κέντρων Παιδικής Μέριμνας κλπ.), επαγγελματίες Υγείας, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχιάτρους και ψυχολόγους, γονείς, Συλλόγους για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, Ερευνητικά Κέντρα που ίσως ενδιαφέρονται, υπαλλήλους σωφρονιστικών Ιδρυμάτων κλπ.
Ομιλητής θα είναι ο κ. Maurits Eijgendaal από την Δανία, Εκπαιδευτικός-Παιδαγωγός.
Ο κ. Eijgendaal εισήγαγε την έννοια του Snoezelen (Ελεγχόμενο Πολυαισθητηριακό περιβάλλον) στη Σκανδιναβία, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο κέντρο Snoezelen το 2009, στο Solund.
Σκοπός του κέντρου αυτού είναι να εφαρμόσει στην πράξη τη γνώση που υπάρχει, να δημιουργήσει ισχυρές θεωρίες και ερευνητικά αποτελέσματα και να τα χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει την καθημερινή πρακτική.
Το Gentle Teaching είναι μία φιλοσοφία βασισμένη στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση, τη συντροφικότητα και τις συναισθηματικές σχέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους φροντιστές και τους εξυπηρετούμενους. Κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων της δουλειάς του ο Maurits κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κουλτούρα της ηγεσίας είναι στενά συνδεδεμένη με την κουλτούρα της δουλειάς που γίνεται μέσα σε ένα οργανισμό. Ότι ο βαθμός της επιτυχίας εξαρτάται περισσότερο από τα ίδια τα άτομα και όχι από την εκπαίδευση τους.
Ο κ. Eijgendaal είναι εμπνευσμένος από το Gentle Teaching και την Θετική Ψυχολογία που υποστηρίζει ότι η ευτυχία, τόσο του εργαζόμενου όσο και του πελάτη/συμμετέχοντα/περιθαλπόμενου, είναι απαραίτητη ούτως ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη.
Τον κ. Maurits Eijgendaal θα προλογίσει η κ. Τσάτσα Ολυμπία, Ψυχολόγος, Α' Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Από το Blogger.