Header Ads

Υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Οδικών Μεταφορών μεταξύ Ελλάδος και Λευκορωσίας

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, υπεγράφη η διμερής Συμφωνία Οδικών Μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Λευκορωσίας την οποία οι δύο πλευρές είχαν μονογράψει από το 2009.

Εκ μέρους της Ελλάδας, την Συμφωνία υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και εκ μέρους της Λευκορωσίας ο Υπουργός Μεταφορών κ. Sivak Anatoli.
Η Συμφωνία αυτή καθορίζει το βασικό πλαίσιο για τη λειτουργία των διμερών σχέσεων στον τομέα των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, ορίζοντας τα είδη των διαδρομών, τους τύπους οχημάτων (φορτηγών, λεωφορείων ), την λειτουργία των Μικτών Επιτροπών βάσει των οποίων θα συνέρχονται τα δύο μέρη για την επεξεργασία των τρεχόντων θεμάτων και τον καθορισμό ποσοστώσεων. Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Λευκορωσία αποτελεί σημαντικό οδικό άξονα για τα ελληνικά φορτηγά οχήματα , καθώς διέρχονται μέσω της χώρας αυτής με προορισμό τις αγορές της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, μεταφέροντας ευπαθή εποχιακά προϊόντα, όπως εσπεριδοειδή , ψάρια και διάφορα άλλα φρούτα (κυρίως ροδάκινα και ακτινίδια ).Τα ελληνικά φορτηγά οχήματα επιδιώκουν τη διέλευση της Λευκορωσίας καθώς αυτή είναι τελωνειακά συνδεδεμένη με τη Ρωσία και οι τελωνειακές διατυπώσεις είναι ενιαίες.
Την σημασία της υπογραφής αυτής της Συμφωνίας και για τα Λευκορώσικα φορτηγά υπογράμμισε και ο Υπουργός Μεταφορών της Λευκορωσίας , τονίζοντας ότι με την Συμφωνία αυτή ξεκινά η ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την ευχή να ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες σε άλλα βασικά θέματα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των δύο χωρών .


Από το Blogger.