Header Ads

Επιπλέον φόροι το 2014 για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες

Σε 350.000 με 400.000 υπολογίζονται από το υπουργείο Οικονομικών οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που θα καταθέσουν φέτος τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα μόνο ένας στους πέντε ιδιοκτήτες έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν.

Πάντως, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο έως τώρα παρατηρείται μια αύξηση στην προσέλευση τουλάχιστον κατά 150.000 σε σχέση με πέρυσι.
Στο μεταξύ, εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται μέχρι τέλος του μήνα να καλύψουν φορολογικές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, και περιλαμβάνουν τον φόρο πολυτελείας, τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο ακινήτων για το 2013 από 300 έως 310 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι φέτος είναι η τελευταία φορά που ισχύουν οι φορο-απαλλαγές και δηλώθηκαν δαπάνες ύψους 11,2 δισ. ευρώ από τις οποίες απαλάχθηκαν τα 3,4 δισ. ευρώ, ενώ ο φόρος που γλίτωσαν οι φορολογούμενοι το 2013 ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.
Πλέον, οι απαλλαγές που καταργήθηκαν και θα βαρύνουν τις δηλώσεις του 2014 είναι αυτές που αφορούν σε δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, φροντιστήρια και δίδακτρα, ενοίκια κύρια και φοιτητικής κατοικίας, τόκους στεγαστικών δανείων, διατροφή μεταξύ συζύγων, ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων, ενώ παρελθόν αποτελεί και η ειδική απαλλαγή ανά προστατευόμενο τέκνο για όσους υπηρετούν στην παραμεθώριο ζώνη.
Από το Blogger.