Header Ads

ΠΕΓΔΥ: Εκλογές για την ανάδειξη νέων Περιφερειακών Συμβουλίων για την περίοδο 2012-2013

Ακολουθεί ανακοίνωση: Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 3 του Καταστατικού της ΠΕΓΔΥ, οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Περιφερειακών Συμβουλίων πρέπει να γίνουν μέχρι 31/12/2012. Την ευθύνη πραγματοποίησης των εκλογών έχουν τα απερχόμενα ΠΣ και για τον λόγο αυτό οφείλουν:

(α) Να συγκαλέσουν τοπική Γενική Συνέλευση, το αργότερο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

(β) Να φροντίσουν για την οικονομική τακτοποίηση των μελών μέχρι 31/12/2012. Σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 6 του Καταστατικού της ΠΕΓΔΥ οι οικονομικές υποχρεώσεις των τακτικών μελών ανέρχονται σε 5€ για το δικαίωμα εγγραφής και 30€ για την ετήσια συνδρομή. Ύστερα από απόφαση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΓΔΥ, στις 20/9/2012, οι οφειλές των συναδέλφων μέχρι 31/12/2010 παραγράφονται, με την προϋπόθεση ότι οι συνάδελφοι που έχουν οφειλές παρελθόντων ετών, θα πληρώσουν την ετήσια συνδρομή των ετών 2011 και 2012 (δηλαδή 30€ + 30€ = 60€) και ταυτόχρονα θα καταθέσουν αίτηση – δήλωση για άμεση παρακράτηση της συνδρομής τους από 1/1/2013 μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Σημειώνεται, ότι με την ίδια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η ετήσια συνδρομή από 1/1/2013 μειώθηκε σε 24€ ετησίως.

(γ) Να αποδώσουν στην ΠΕΓΔΥ τις εισπραχθείσες και μη αποδοθείσες εισφορές των μελών των τελευταίων εκλογών της ΠΕΓΔΥ.

(δ) Να καταθέσουν τις παραπάνω εισπράξεις στο νέο λογαριασμό της ΠΕΓΔΥ στην ΑΤΕ 0030400308807, ενημερώνοντας σχετικά τον Ταμία της.

Σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ. 2 του Καταστατικού, στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλέγονται τρία (3) τακτικά και δύο (2) αναπληρωματικά μέλη, με μυστική ψηφοφορία. Τα ΠΣ που θα προκύψουν από τις εκλογές πρέπει να συγκροτηθούν σε σώμα κατανέμοντας τα αξιώματα του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία με μυστική ψηφοφορία και το αποτέλεσμα της συγκρότησης σε σώμα να κοινοποιηθεί στο ΔΣ της ΠΕΓΔΥ, μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την εκλογή τους (άρθρο 12, παρ. 13). Μαζί με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των ΠΣ και τα αποτελέσματα της συγκρότησης του ΠΣ σε σώμα, με ευθύνη του νέου Ταμία του ΠΣ, πρέπει να αποσταλούν και οι εισφορές μέχρι και το 2ο εξάμηνο του 2012.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 11 του Καταστατικού, όταν δεν υπάρξει νόμιμα εκλεγμένο ΠΣ, με τις διαδικασίες και στις προθεσμίες που αναφέρονται παραπάνω, τότε τα μέλη της αντίστοιχης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, δεν μπορούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη ΔΣ της ΠΕΓΔΥ, όπως ορίζεται στην παρ. 7, εδάφιο β’ του ίδιου άρθρου, στο Περιφερειακή Ενότητά τους, αλλά σε Περιφερειακή Ενότητα που θα καθοριστεί από το ΔΣ της ΠΕΓΔΥ. Επειδή στο παρελθόν είχαν συμβεί τέτοια περιστατικά, λόγω άγνοιας ή αδράνειας ή αδιαφορίας ορισμένων ΠΣ, με συνέπεια την ταλαιπωρία των μελών της ΠΕΓΔΥ κατά τις εκλογές, παρακαλούμε όλα τα ΠΣ να είναι, κατά τις προσεχείς εκλογές, αυστηρά συνεπή προς τις καταστατικές υποχρεώσεις τους.

Παρακαλούνται τα ΠΣ να μας γνωρίσουν με έγγραφο ή με fax την ημερομηνία σύγκλισης Τοπικής Γενικής Συνέλευσης και εκλογών.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κουτσουμπλής Ελευθέριος

Ο Γεν. Γραμματέας
Ζαχίλας Αριστείδης
Από το Blogger.