Header Ads

Αλέκα Παπαρήγα: Εμείς επιμένουμε για ΔΕΗ μόνο δημόσια

Την πλήρη κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων ζητά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Σε δήλωσή της, μετά την επίσκεψή της στη ΔΕΗ, την Παρασκευή, διατύπωσε τη θέση του ΚΚΕ , σύμφωνα με την οποία, πέρα από το ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η ΔΕΗ και η απειλή της διακοπής του ρεύματος για να επιβληθούν χαράτσια άδικα, πρέπει «να καταργηθεί το ίδιο το χαράτσι και να μην εισπράττεται ούτε από την εφορία».

Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι πέντε έξι φόρους για τα σπίτια, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για το ότι η ενιαιοποίηση που θα γίνει θα είναι άθροισμα αυτών των φόρων και όχι μία λογική φορολόγηση. «Για το σπίτι που μένεις δεν μπορεί να πληρώνεις φόρο. Άλλο για το σπίτι που εκμεταλλεύεσαι, που νοικιάζεις. Δεν μπορεί να πληρώνεις φόρο γιατί έχεις σπίτι, δεν μπορεί να τιμωρείσαι γιατί σου άφησε κάποιος κληρονομιά το σπίτι ή γιατί πήρες δάνειο και το έκανες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πολιτική λαϊκής στέγης», επεσήμανε.

Όσον αφορά τη ΔΕΗ, υπογράμμισε ότι «οι εξελίξεις δυστυχώς βαδίζουν με βάση τις αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής, οι οποίες είναι ενταγμένες στη Συνθήκη του Μάαστριχ και το Μνημόνιο».

Το ΚΚΕ, σημείωσε , παραμένει σταθερό στη θέση του ότι η ΔΕΗ πρέπει να είναι πραγματικά δημόσια, δεν μπορεί να συνυπάρχει με ιδιωτικές εταιρίες, είτε ελληνικές είτε ξένες και ότι η ΔΕΗ ως δημόσια επιχείρηση πρέπει να συμπεριλάβει όλες τις νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Εμείς δηλώνουμε από τώρα ότι θα αντισταθούμε, θα αντιδράσουμε, θα διεκδικήσουμε να ματαιωθούν ό,τι σχέδια έχει η κυβέρνηση και η ΕΕ απέναντι στη ΔΕΗ για δύο λόγους: Ο ένας λόγος είναι ότι οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας πρέπει να ανήκουν στο λαό και δεύτερο γιατί θα υπάρχουν δραματικές επιπτώσεις στην τιμολογιακή πολιτική. Δηλαδή προβλέπουμε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα μπορεί να πληρώνει», υπογράμμισε η κυρία Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ καλεί και αυτούς που μπορούν να πληρώσουν «να μην πληρώσουν για να δυναμώσει η πίεση, για να μην πάμε σε χειρότερη τιμολογιακή πολιτική». Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες «που ενώ θα ήθελαν να πληρώσουν δεν θα μπορούν. Δεν θα κάνουν αντίσταση δηλαδή. Δεν θα έχουν»./ Το Βήμα
Από το Blogger.