Header Ads

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η ιστορική βραδιά ενός Ελληνα πρωταθλητή του NBA

Το έκανε κι αυτό! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το καμάρι όλης της Ελλάδας, πέτυχε ξανά το ακατόρθωτο. Πήρε από το χέρι τους Μπακς, μια (μέχρι πρότινος) μικρομεσαία ομάδα από την φιλήσυχη και αντιτουριστική πόλη του Μιλγουόκι, και την οδήγησε στην κορυφή του NBA ύστερα από 50 ολόκληρα χρόνια.

Με μια μυθική εμφάνιση στον 6ο τελικό της σειράς απέναντι στους Φοίνιξ Σανς, το θηρίο από την Ελλάδα ή Greek Freak όπως τον αποκαλούν οι Αμερικανοί, σημείωσε 50 πόντους (105 - 98 το τελικό σκορ) και κατέκτησε σχεδόν μόνος του απέναντι σε όλους το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Το παιδί μεταναστών από τα Σεπόλια, που από μικροπωλητής στους δρόμους της Αθήνας έφτασε να είναι MVP στο NBA (δύο διαδοχικές χρονιές), τα κατάφερε ξανά. Και έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα. Μέχρι το επόμενο «ακατόρθωτο» κατόρθωμά του. 

Γιατί, αν έχουμε διδαχτεί κάτι από τον Γιάννη, είναι αυτό: οτι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.ο 

Ο Γιάννης πανηγυρίζει με το βαρύτιμο τρόπαιο ανά χείρας.Φανερά συγκινημένος στην αγκαλιά της συζύγου του και του παιδιού τους.Αγκαλιά με τον προπονητή των Μπακς, Μάικ Μπουντεχόλζερ.Εξαλλοι πανηγυρισμοί με τον συμπαίκτη του, Πι Τζέι Τάκερ.Η στιγμή που ο Γιάννης μαζί με τον Κρις Μίντλετον συνειδητοποιούν ότι είναι πρωταθλητές του NBA.Υψωμένη γροθιά από τον οδοστρωτήρα Greak Freak, που ποδοπάτησε τους Σανς.Με 50 πόντους φόρτωσε το καλάθι του Φοίνιξ ο Γιάννης.Μόνος του απέναντι σε όλους.Για αυτό είναι (και θα είναι) MVP.Κέρβερος και στην άμυνα ο Γιάννης, μαρκάροντας τον ηγέτη των ηττημένων, Κρις Πολ.Ξανά και ξανά, γιατί αυτή την εικόνα απλά δεν την χορταίνουμε!
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.