Header Ads

Κοζάνη: Διαγωνισμός ιστορίας με έπαθλο ένα ταξίδι στη Βιέννη

Διαγωνισμό που θα περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις γνώσεων για την ιστορία των λόγιων ηρώων της Κοζάνης, διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης μέχρι τις 15 Αυγούστου 2021.

Οι απαντήσεις περιλαμβάνονται μέσα στο θεατρικό κείμενο του Μιχάλη Πιτένη, «Με την Πένα Σπαθί», πραγματεύεται μια υποθετική συνάντηση της Μητιώς Σακελλαρίου με τον Γεώργιο Λασσάνη και τον Ρήγα Φεραίο και αποτελεί φόρο τιμής στην συμβολή των Κοζανιτών συγγραφέων και διανοουμένων στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η παράσταση θα δοθεί στις 31 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο YouTube.

Η  συμμετοχή στο διαγωνισμό θα γίνεται είτε ηλεκτρονικά στην ακόλουθη φόρμα https://forms.gle/1S3hCMH7D8BjyDtr6 είτε καταθέτοντας το έντυπο ερωτηματολόγιο που θα παραλαμβάνεται από το Γραφείο Δημάρχου (Πλατεία Νίκης 1, Δημαρχείο). Η φόρμα συμμετοχής, καθώς και οι πληροφορίες του διαγωνισμού θα είναι συνεχώς διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης cityofkozani.gov.gr.

Κατόπιν του διαγωνισμού, ο νικητής ή νικήτρια ταξιδεύει με έναν συνοδό της επιλογής του, έναν ιστορικό και έναν κινηματογραφιστή στην Βιέννη, για τέσσερις ημέρες, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η δημόσια κλήρωση του νικητή του διαγωνισμού θα γίνει παρουσία του δημάρχου και συμβολαιογράφου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.