Header Ads

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Τρίτης για τους Έλληνες αθλητές

 Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε εκδίκηση στο Τόκιο από τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε που τον είχε νικήσει στο φετινό Γουίμπλεντον (AP Photo/Seth Wenig)

Πλούσιο ήταν και το σημερινό πρόγραμμα για τους Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε δυστυχώς με τον αποκλεισμό του Παναγιώτη Γκιώνη. Παρ’ ότι ο αθλητής μας έπαιξε καταπληκτικά και έφθασε ένα βήμα πριν την πρόκρισή του στους 16 των αγώνων του πινγκ πονγκ, τελικά δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τον Τζουνγκο Γιουνγκλ-σικ με 4-3.

Στην παράταση και με τρεις παρατηρήσεις έναντι δύο του αντιπάλου αποκλείστηκε ο Αλέξης Νταντατσίδης στους αγώνες του Τζούντο από τον Καναδό Βαλουά Φορτιέ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε σαν…σίφουνας με νίκη 2-0 σετ (6-3, 6-4) τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε από τον οποίο είχε αποκλειστεί στο πρώτο ματς στο Γουίμπλεντον.

Δυστυχώς από τη δεύτερη θέση, έπεσε στην έβδομη η Βασιλεία Καραχάλιου στους Ολυμπιακούς αγώνες, στην κατηγορία στα Laser στην ιστιοπλοϊα.

Η εθνική ομάδα του Πόλο Ανδρών με τρομερή εμφάνιση και παρ’ ότι προηγήθηκε με 6-2 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας, τελικά αναδείχθηκε ισόπαλη με 6-6.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε και παρ’ ότι προηγήθηκε με ανατροπή 1-0 σετ, τελικά ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Εβελίνα Σβιτολίνα και δεν πέρασε στις 16 των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκτός αγώνων τέθηκε και ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος αποκλείστηκε για μόλις 6 εκατοστά του δευτερολέπτου στα 100μ ελεύθερο στην κολύμβηση.

Ο Ιωάννης Μιτάκης υποχώρησε στην 6η θέση με 17 βαθμούς ποινής στη κατηγορία των Finn.

O Δημήτρης Μάρκος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό των 800μ ελεύθερο στην κολύμβηση, αλλά στο τέλος της κούρσας έχασε την επαφή με τις πρώτες θέσεις και τερμάτισε σε χρόνο 7.58.68.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.