Header Ads

Ροντ Στιούαρτ, Ρον Γουντ και Κένι Τζόουνς ξανά μαζί στο στούντιο μετά από δεκαετίες

Τα εναπομείναντα μέλη των The Faces, οι Ροντ Στιούαρτ, Ρον Γουντ και Κένι Τζόουνς, συγκεντρώθηκαν και πάλι για να ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στους The Times του Λονδίνου ο Γουντ. Το τρίο έχει ενωθεί, τα λίγα τελευταία χρόνια, για λίγα live, αλλά δεν έχει υπάρξει καινούργιο άλμπουμ της μπάντας από το Ooh La La του 1973.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1975 μετά την επιτυχία που γνώρισε ο Ροντ Στιούαρτ ως σόλο καλλιτέχνης. Αργότερα την ίδια χρονιά, ο Γουντ με την κιθάρα του πήγαν στους Rolling Stones, το 1979 o Τζόουνς και τα ντραμς του αντικατέστησαν τον Κιθ Μουν στους The Who, o Ίαν ΜακΛάγκαν με τα πλήκτρα του ακολούθησε σόλο καριέρα και ο μπασίστας Ρόνι Λέιν - ιδρυτικό στέλεχος των The Faces - έκανε το 1977 το άλμπουμ Rough Mix μαζί με τον Πιτ Τάουνσεντ και μετά μπήκε στο περιθώριο λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ο Λέιν πέθανε το 1997 και το 2014 τον ακολούθησε ο ΜακΛάγκαν. O Τετσού Γιαμαούτσι, ο μπασίστας της ύστερης περιόδου των The Faces, ζει στην Ιαπωνία και έχει αποτραβηχτεί από τη μουσική βιομηχανία.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, η κλασική σύνθεση της μπάντας εμφανίστηκε και πάλι σε συναυλία του Ροντ Σιούαρτ στο Γουέμπλεϊ το 1986.

Το 2010 τα εναπομείναντα μέλη, χωρίς τον Στιούαρτ, έκαναν τουρνέ ως «The Faces» μαζί με τον Μικ Χάκναλ των Simply Red (φωνή) και τον Γκλεν Μάτλοκ των Sex Pistols (μπάσο).

Όταν το συγκρότημα μπήκε στο Rock & Roll Hall of Fame το 2012, ήταν προγραμματισμένο να τους ξαναμαζέψει ο Ροντ Στιούαρτ αλλά ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να αποτραβηχτεί (και για μια ακόμη φορά τον αντικατέστησε ο Χάκναλ).

To 2015 οι Στούαρτ, Γουντ και Τζόουνς έπαιξαν στο πάρτι για τα 70ά γενέθλια του Ροντ και σε εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πέρυσι έπαιξαν το «Stay With Me» στη λήξη της τελετής απονομής των Brit Awards.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν γινόταν και πολύς λόγος για την προοπτική να γράψουν και ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια· μετά τη συνέντευξη του Γουντ αναμένονται λεπτομέρειες.

Στη συνέντευξη, ο Γουντ είπε επίσης ότι οι Rolling Stones δουλεύουν για επανέκδοση του Tatoo You, με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από την κυκλοφορία του άλμπουμ. «Εγώ κι ο Μικ έχουμε κάνει εννιά τραγούδια» αποκάλυψε.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.