Header Ads

Δημοψήφισμα για τον διαβόητο νόμο περί "προστασίας των παιδιών" από την ομοφυλοφιλία ανακοίνωσε ο Όρμπαν

Διαδηλώσεις κατά του Όρμπαν στη Γερμανίαι (17 Ιουλίου 2021)

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε τα σχέδια της περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος με θέμα την προστασία των παιδιών από την έκθεσή τους σε περιεχόμενο που κατά την Βουδαπέστη σχετίζεται με την προώθηση της ομοφυλοφιλίας και γενικότερα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως μπορεί να γίνει πράξη σε μια προσπάθεια του Βίκτορ Ορμπαν να «μπλοκάρει» τις αντιδράσεις και το ράπισμα από τις Βρυξέλλες  για τον επίμαχο νόμο.

Ενισχύοντας τη «μάχη των πολιτισμών» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Κομισιόν ότι κάνει κατάχρηση εξουσίας  αμφισβητώντας τις πρόσφατες τροποποιήσεις που εισήγαγε η κυβέρνησή του περί εκπαίδευσης και προστασίας των παιδιών.

″Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Βρυξέλλες επιτέθηκαν σαφώς στην Ουγγαρία σχετικά με τον νόμο περί προστασίας των παιδιών. Οι ουγγρικοί νόμοι δεν επιτρέπουν τη σεξουαλική προπαγάνδα σε νηπιαγωγεία, σχολεία, στην τηλεόραση και σε διαφημίσεις”, δήλωσε ο Όρμπαν.

″Το μέλλον των παιδιών μας διακυβεύεται, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σε αυτό το ζήτημα”, εμφανίζεται να δηλώνει σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

Μέχρι στιγμής οι Βρυξέλλες δεν έχουν σχολιάσει τις αναφορές περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Δεν ανακοίνωσε πότε θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, αλλά είπε ότι θα περιλαμβάνει πέντε ερωτήσεις.

Μεταξύ αυτών: εάν οι Ούγγροι υποστηρίζουν τη διοργάνωση workshops σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ή εάν πιστεύουν ότι πρέπει να γίνεται προώθηση σε παιδιά υλικού που αφορά την αλλαγή φύλου.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι στην εξουσία από το 2010 και αντιμετωπίζει έχει μπροστά μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση τον επόμενο Απρίλιο, παρουσιάζει εαυτόν ως υπερασπιστή των παραδοσιακών ιουδαιο-χριστιανικών αξιών, ως ανάχωμα στον δυτικό φιλελευθερισμό και εντείνει συνεχώς την εκστρατεία του κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο τελευταίος σχετικός νόμος που τέθηκε σε ισχύ στη χώρα απαγορεύει τη κατοχή και προβολή πάσης φύσεως υλικού (ταινία, σειρά, διαφήμιση, έντυπα κλπ) σε σχολεία, που θεωρείται ότι μπορεί να προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου.

Οι Βρυξέλλες εκκίνησαν νομικές διαδικασίες σε βάρος της Ουγγαρίας την περασμένη εβδομάδα και αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στο μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης της από την ΕΕ.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.