Header Ads

Π.Ε. Καστοριάς: Έργα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Υπογράφτηκε η Προγραμματική Σύμβαση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Καστοριάς, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, για έργα υποδομών που αναμένεται να δημοπρατηθούν τον Αύγουστο και να υλοποιηθούν σε περίπου τρεις μήνες. Πηγή χρηματοδότησης είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των Δήμων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου υπέγραψε  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μετά από εισήγηση που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

 

Στον Δήμο Καστοριάς, ο επιμέρους προϋπολογισμός είναι 500.000 ευρώ. Θα γίνουν παρεμβάσεις σε 19 σημεία σε δώδεκα 12 δημοτικά διαμερίσματα που είναι κτηνοτροφικές περιοχές, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις και στον χώρο στάθμευσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου.

Στον Δήμο Άργους Ορεστικού, με επιμέρους προϋπολογισμό 250.000 ευρώ θα γίνουν παρεμβάσεις στο δρόμο που συνδέει τον οικισμό του Άργους Ορεστικού με το ΒΙ.ΠΑ. Καστοριάς και την Κτηνοτροφική Ζώνη της περιοχής και στο δρόμο που συνδέει την Βιοτεχνική περιοχή του Άργους Ορεστικού με την Επ.Ο.15 προς Δισπηλιό.

Στον Δήμο Νεστορίου, με επιμέρους προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, θα γίνουν παρεμβάσεις σε 10 σημεία σε έξι δημοτικά διαμερίσματα που είναι κτηνοτροφικές περιοχές.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.