Header Ads

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα - Βελτιωμένη η εικόνα σε Δροσιά και Ελεκίστρα

Καμένα σπίτια στην Ελεκίστρα. 

Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες στα δύο μέτωπα της Αχαΐα, αν και η κατάσταση είναι βελτιωμένη.

Η φωτιά στην Ελεκίστρα είναι οριοθετημένη, ωστόσο στη Δροσιά, που χθες το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης άνω των 10 οικισμών, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που καίει από χθες το πρωί.

Επίσης, καθ′ όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, ειδικά στην περιοχή από Κάτω Δροσιά προς Δροσιά, όπου η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη.

Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες όμως δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές».

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις».

Αναφορικά με τις ζημιές από τη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προφανώς και υπάρχουν ζημιές, οι οποίες θα αρχίσουν να φαίνονται ξεκάθαρα από σήμερα».

Σημειώνεται ότι χθες, στις φλόγες παραδόθηκαν τουλάχιστον έξι κατοικίες σε Ελεκίστρα και Σούλι, όπου το μέτωπο έχει οριοθετηθεί, ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. 

ΕλεκίστραΕλεκίστραΕλεκίστρα
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.