Header Ads

Κοζάνη – Σ. Κωνσταντινίδης: Η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ κοντά στον Έλληνα παραγωγό

“Με τροπολογία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, που θα ψηφιστεί αύριο με το Σχέδιο Νόμου για τον Οργανικό Νόμο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Κυβέρνηση πραγματοποιεί τη δέσμευσή της για την άμεση στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό”.

Αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης, τονίζοντας ότι με την τροπολογία ρυθμίζεται εξαιρετικά η δυνατότητα αποζημίωσης για το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής, αλλά και η χορήγηση προκαταβολής του 40%, το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ειδικά μάλιστα προβλέπεται η αποζημίωση και για τις καλλιέργειες που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο. Τέλος, προβλέπονται ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι η Κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ βρίσκονται κοντά στον Έλληνα παραγωγό, τονίζοντας ότι, όπως είχε δεσμευτεί  ο Πρόεδρος του σήμερα 21 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις για απώλεια πραραγωγής, κυρίως για ζημιές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ετήσιο 2017».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.