Header Ads

Σε ύφεση η φωτιά στην Σταμάτα - Υποψίες για εμπρησμό, τέσσερις προσαγωγές υπόπτων

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα, για την οποία οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση με πολλές ωστόσο ακόμα εστίες, τόνισε ο Ν.Χαρδαλιάς, λέγοντας ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Στατάμας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μπορόφ.

Η φωτιά ήταν κινούμενη σε οικισμούς και κατοικίες. Εστάλησαν, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς δύο sms στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους.

Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Berier-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος σημείωσε ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης ενώ έχουν ήδη γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.