Header Ads

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την δολοφονία τριών δημοσιογράφων στο Αφγανιστάν

.

 Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ανατολικό Αφγανιστάν που στέρησε την ζωή σε τρεις γυναίκες δημοσιογράφους. 

Οι στρατιώτες του χαλιφάτου, είπαν ότι είχαν βάλει στο στόχαστρο τρεις γυναίκες δημοσιογράφους που εργάζονταν για μέσο ενημέρωσης πιστό στην αφγανική κυβέρνηση των αποστατών.

Οι γυναίκες που δούλευαν για τον τοπικό σταθμό Enikas TV, ήταν ηλικίας 18 με 20 χρονών και πυροβολήθηκαν κατά την επιστροφή τους στο σπίτι από την δουλειά, σύμφωνα με την Αφγανική αστυνομία. 

Μια ακόμα γυναίκα τραυματίστηκε στην επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι καταδίκασε την επίθεση, την οποία η τοπική αστυνομία αμέσως απέδωσε σε έναν αντιστασιακό ταλιμπάν, που αρνήθηκε κάθε εμπλοκή. 

«Τέτοιες επιθέσεις στους αθώους συμπολίτες μας, ειδικά σε γυναίκες, αντιπαραθέτουν τις διδασκαλίες του Ισλαμ, με την Αφγανική κουλτούρα και το πνεύμα της ελευθερίας και καθιστούν αυτήν την κρίση και τον πόλεμο δύσκολο και μακρόβιο», λέει ο πρόεδρος. 

Η βία και οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά στα περίχωρα του Αφγανιστάν και οι δημοσιογράφοι, καθώς και άλλα μέλη της κοινωνίας, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τους τελευταίους μήνες.

Αυτά συμβαίνουν ενώ στην Ντόχα την πρωτέυουσα του Κατάρ, έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες για εγκαθίδρυση ειρήνης μεταξύ αφγανικής κυβέρνησης και ταλιμπάν. Οι δύο πλευρές προσπαθούν να φτάσουν σε έναν πολιτικό συμβιβασμό και να τερματίσουν δεκαετίες αιματηρών συγκρούσεων. Αλλά η πρόοδος έχει μειωθεί από την αρχή της προεδρίας του Μπάιντεν, καθώς ο ίδιος επανεξετάζει τα σχέδια της ειρηνοποίησης, αλλά και το πλάνο να αποσύρει εντελώς τα στρατεύματα μέχρι τον Μάιο, όπως είχε συμφωνηθεί κανονικά. 

 

Πηγή: Reuters 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.