Header Ads

Polyeco: Μοντέλο κυκλικής οικονομίας με ελληνική σφραγίδα - Επόμενο βήμα με την Polygreen

Polyeco

Η εταιρεία Polyeco που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, κάνει το επόμενο βήμα με τη σύσταση μιας νέας εταιρείας που θα συμβάλει καταλυτικά στο σχέδιο της ανακύκλωσης και βιωσιμότητας στην χώρα. Στόχος του νέου εταιρικού σχήματος είναι να καταστήσει την Ελλάδα περιφερειακό κέντρο κυκλικής οικονομίας παγκοσμίως, με τη φιλοξοδία να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα διεθνώς.

H Polyeco δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και εξωτερικό εδώ και μισό αιώνα. Ο τζίρος της ετησίως, ανέρχεται στα 60 εκ. ευρώ. Ξεκινώντας από την Ελλάδα, η εταιρεία εξελίσσεται δημιουργώντας νέα μοντέλα μέσα από πρότζεκτ υψηλών απαιτήσεων και πλέον εξάγει τεχνογνωσία και τεχνολογίες με ελληνική ταυτότητα. Η προσθήκη της Polygreen στο εταιρικό σχήμα της Polyeco, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα λειτουργεί συμπληρωματικά και θα προσφέρει κυρίως λύσεις κυκλικής οικονομίας και ανακύκλωσης, καθώς η Polyeco επικεντρώνει και δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων. Οι δύο εταιρείες από κοινού είναι σε θέση να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Polyeco

Σχέδια ανάπτυξης για την επόμενη χρονιά

Ειδικότερα, για το 2021 το επενδυτικό πλάνο ξεπερνάει τα 20 εκ. ευρώ - ποσό που αφορά κυρίως έργα υποδομής στην Μέση Ανατολή όπου θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε γη, υποδομές και εγκαταστάσεις, καθώς και για επέκταση δραστηριοτήτων στη Ναυτιλία.

Σημαντική εξέλιξη σε σχέση με την παρουσία του νέου σχήματος στην Μέση Ανατολή αποτελεί η ανακοίνωση για νέα συνεργασία της Polygreen με την Bia. Πρόκειται για συνεργασία που ανοίγει το δρόμο και για την ίδρυσης της Evogreen - μια νέας εταιρείας στην Σάρτζα των Εμιράτων. Στα άμεσα επιχειρηματικά σχέδια της Polyeco συγκαταλέγονται:

  • Άνοιγμα νέων γραφείων στην Σαουδική Αραβία, κάτι που θα ισχυροποιήσει την θέση της εταιρείας στην Μέση Ανατολή και στον Κόλπο

  • Ίδρυση ναυτιλιακής εταιρείας

  • Αγορά ειδικών πλοίων για την αντιμετώπιση  και την αποκατάσταση της θαλάσσιας ρύπανσης

  • Ολοκλήρωση κατασκευής εργοστασιακής μονάδας παραγωγής εναλλακτικού καυσίμου στην Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπερσύγχρονου εργαστηρίου αναλύσεων

Πολιτισμός και Προστασία περιβάλλοντος 

Παρουσιάζοντας το φιλόδοξο πρόγραμμα και τους στόχους του νέου εταιρικού σχήματος, ο ιδρυτής της Polyeco και συνιδρυτής της Polygreen, κ. Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εταιρείες που προστατεύουν το περιβάλλον οφείλουν να είναι ενεργές και σε αλληλεπίδραση με την κοινωνία, καθώς και να δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα για τους στόχους τους, προκειμένου να κινητοποιούν τους πολίτες και να διαμορφώνουν σύγχρονες αντιλήψεις σε σχέση με το Περιβάλλον. Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό ότι υπάρχουν πολλές νέες συνεργασίες στο πλάνο της εταιρείας που θα προσφέρουν καινοτόμες λύσεις και θα ανακοινωθούν εν καιρώ. 

Παράλληλα με την επιχειρηματική δράση της, η Polygreen ευαισθητοποιεί και εκπαιδεύει την κοινωνία μέσω της σύγχρονης Τέχνης, συνδέοντας την Τέχνη με το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του PCAI.

Το PCAI είναι ο πολιτιστικός οργανισμός που ίδρυσε η εταιρεία το 2014 και συνομιλεί με άλλους αντίστοιχους φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αναθέτοντας έργα σε μεγάλους καλλιτέχνες και σε συνεργασία με σημαντικά μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα, όπως η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Polygreen ανοίγει έναν ειλικρινή διάλογο με την κοινωνία για το Περιβάλλον. Επίσης οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με σκοπό να προωθήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και να τα παρακινήσει, ώστε να υιοθετήσουν έναν πιο υπεύθυνο τρόπο ζωής από μικρή ηλικία. Με αφετηρία την Ελλάδα και την κλασσική Ελληνική σκέψη, επιχειρεί να μετουσιώσει σε πράξη το ρητό «Μηδέν Άγαν» που αποτελεί βάση της φιλοσοφίας της κυκλικής οικονομίας. 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.