Header Ads

Τελιγιορίδου: “Πρόχειρη η δημιουργία πειραματικών σχολείων στην Καστοριά”

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη μετατροπή του 10ου Δημοτικού  και του 9ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς σε πειραματικά σχολεία.

Στην ερώτηση με θέμα «πρόχειρη, με άνωθεν πολιτικές πιέσεις και χωρίς καμία διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, η δημιουργία πειραματικού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στην Καστοριά», η βουλευτής αναφέρει πως “η δημιουργία ενός πειραματικού σχολείου, που αναπόφευκτα οδηγεί σε αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη της περιοχής, θα πρέπει να γίνει ύστερα από διαβούλευση με τον σύλλογο διδασκόντων και την τοπική κοινωνία και όχι με άνωθεν πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις”.

Η κ. Τελιγιορίδου επικαλείται την ΥΑ 222631/Δ6/2021 – ΦΕΚ 776/Β/26-2-2021, “Χαρακτηρισμός δημόσιων σχολικών μονάδων ως Πρότυπων ή Πειραματικών Σχολείων”, βάσει της οποίας οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να προτείνουν αν επιθυμούν τη μετατροπή του σχολείου τους σε Πρότυπο ή Πειραματικό, επισημαίνοντας πως “οι σύλλογοι διδασκόντων τόσο του 9ου νηπιαγωγείου, όσο και του 10ου Δημοτικού αποφάσισαν ομόφωνα στον μη χαρακτηρισμό των σχολείων τους σε πειραματικά, ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση  προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων αλλά και την τοπική κοινωνία πριν την λήψη της απόφασης”.

“Η Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη όλων των συναρμόδιων και όχι μόνο των αναρμόδιων πολιτικών προσώπων”, αναφέρει η βουλευτής και ρωτά την Υπουργό εάν προτίθεται να λάβει υπόψη την γνώμη του συλλόγου των διδασκόντων. Ακόμα ρωτά, “πώς διασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης όταν προκαλείται από πιέσεις αναρμόδιων πολιτικών προσώπων” και “πώς εννοείται η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν δημιουργείται μια εικονική πραγματικότητα τυπικής αναβάθμισης, ενώ την ίδια στιγμή δεν διασφαλίζεται η ενίσχυση της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας”.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.